Cristina Irimie, profesoară de matematică din România, se află printre victimele atacului armat de la un liceu din SUA

Sursa foto: gofundme.com

Cristina Irimie, o profesoară de matematică în vârstă de 53 de ani, se regăsește printre victimele atacului armat de la liceul din Georgia, SUA. Mai mulți români care locuiesc în America indică faptul că profesoara este de origine română și au transmis mai multe mesaje de condoleanțe. Informația nu a fost confirmată, încă, și de Ministerul de Externe.

„Am predat alături de doamna Irimie. Întotdeauna a fost directă și chiar i-a păsat de meseria ei (…) Rugăciuni și dragoste transmit pentru toată lumea”, este un comentariu lăsat pe Facebook de către o româncă stabilită în SUA.

„Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie”, se arată și pe o pagină GoFundMe, prin care se solicită fonduri pentru a ajuta familia Cristinei Irimie cu cheltuielile de înmormântare sau „orice sprijin de care familia și comunitatea ar putea avea nevoie pentru a trece peste această tragedie”.

Pagina GoFundMe a fost lansată de Corneliu Caprar, stabilit în Suwanee, Georgia, care spune despre Cristina Irimie că a fost „o membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta”. Până acum s-au strâns 1.000 de dolari.

„Viata ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia. Viața ei a fost dedicată modelarii minții și inimile studenților și a comunității”, se mai arată în pagina menționată.

Ruxandra Tocitu, o altă româncă stabilită în SUA, a transmis la rândul ei printr-o postare pe Facebook condoleanțe familiilor victimelor atacului armat de la liceul din Winder, Georgia.

„O profesoară româncă de matematică a fost prima care a murit. Să se odihnească în pace”, este un comentariu lăsat de o altă româncă la una dintre postările Ruxandrei Tocitu.

Numele Cristinei Irimie a apărut în comunicatul transmis de autoritățile din Georgia, prin care anunțau 4 victime în urma atacului armat ce a avut loc la liceul Apalachee din Winder. Pe site-ul liceului nu există informații suplimentare despre femeie, în afară de faptul că e profesoară de matematică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: