Skip to content
Juridic Politică

Cristina Tarcea, despre judecătorii ”puși cu mâna” în dosarele celebre de corupție: Acest lucru este imposibil

Inquam Photos / George Călin

Șefa ÎCCJ a negat, luni seară la o televiziune, că ar fi existat judecători „puși cu mâna” în cazul dosarelor în care s-au dat condamnări răsunătoare.

„Acest lucru este imposibil. Pus cu mâna înseamnă ca cineva să intre într-un anumit dosar pentru că așa vrea el sau un președinte îi spune el ‘dom’le, în secunda asta intri tu în acel dosar’ – ori acest lucru nu se poate întâmpla. Singurul lucru care se poate întâmpla este ca într-adevăr schimbarea membrilor unui complet de judecată sî fie realizată printr-o hotărâre a colegiului de conducere și eu din câte îmi amintesc, dacă este vorba despre cazul la care vă referiți dvs., despre asta a fost voba – despre o hotărâre a colegiului de conducere prin care s-a schimbat componența completului.

Dar, lucrurile nu s-au întâmplat numai atunci – și acum se mai întâmplă ca prin hotărâri ale colegiului de conducere, din motive întemeiate – pensionare, imposibilitate temporară de prezentare – să se schimbe componența inițială a completului. Am auzit de judecători ‘puși cu mâna și la ÎCCJ. Că ar fi vorba despre președintele Înaltei Curți și despre vicepreședintele Înaltei Curți. Sunt atât de multe legende urbane și în justiție, nu numai în societatea românească și atât de mult lumea judecă și interpretează fără să aibă curiozitatea nicio clipă să citească textul de lege”, a spus Cristina Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *