Skip to content
Politică

Cristina Țopescu vrea să dea în judecată mai multe site-uri pentru mizerii propagate despre ea

radardemedia.ro

Jurnalista Cristina Țopescu vrea să dea în judecată mai multe site-uri, după ce acestea au propagat o serie de mizerii despre ea. Citiți în cele ce urmează ce i s-a întâmplat realizatoarei de la Antena 3.

Într-un status postat marți pe Facebook, Cristina Țopescu anunță că îi va acționa în instanță pe toți cei care au preluat o știre falsă apărută zilele trecute – una care deforma cele afirmate de către ziaristă într-o declarație acordată în noiembrie 2009 pentru Jurnalul Național (articol disponibil AICI). Concret, diverse site-uri titrau că fiica lui Cristian Țopescu ar fi fost bătută și violată în închisoare în toamna anului 1989, după ce fusese prinsă în încercarea de a pleca din România în Germania, la mama ei care avea probleme de sănătate. Problema este că jurnalista nu afirmase niciodată așa ceva în declarația menționată.

Iată mesajul Cristinei Țopescu publicat marți pe Facebook:

„Dragi colegi, daca va pot numi asa, de data asta e prea mult! Va dau in judecata pe toti cei care ati publicat porcaria asta. Imi atribuiti declaratii pe care nu le-am facut niciodata, din simplul motiv ca nu au nicio legatura cu realitatea. Nu mai aveti nici macar minimum de profesionalism de a va duce la sursa, adica la interviul pe care l-am dat Jurnalului National cu ani in urma, ca sa vedeti ca nu am spus asta niciodata ??? Nu mai aveti, se pare. De ce nu ma mir ? Nu sunt nici macar furioasa sau revoltata. Sunt doar, o data-n plus, dezamagita de halul in care a ajuns presa in Romania, presa, breasla din care fac si eu parte (lucru de care nu mai pot fi mandra de ceva timp, e adevarat). Da, e trist. Si, asa trista cum sunt, va voi da in judecata. Trebuie sa invatam sa platim cand punem oamenilor in gura lucruri pe care nu le-au spus niciodata. Lucruri grave, nu orice !

Deși Cristina Țopescu nu nominalizează vreo instituție de presă, portalul Aktual24.ro a relatat marți că printre publicațiile incriminate de către ziaristă se numără Știripesurse.ro, un site care deja și-a construit în piața online proasta reputație de a fi o sursă de știri false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *