Skip to content
Politică

Cristina Trăilă, atac dur la adresa guvernului: „Aplicarea split TVA prejudiciază operatorii economici”

realitatea.net
" "

Deputatul PNL Cristina Trăilă a declarat sâmbătă la Suceava, că aplicarea măsurii split TVA prejudiciază operatorii economici prin încălcarea dreptului de proprietate al acestora.

Ce se întâmplă zilele acestea prin deciziile pe care Guvernul preconizează, deocamdată, să le adopte, și mă refer la măsurile fiscale, duce societatea românească într-o zonă gri (…) Split TVA aduce un mare prejudiciu tuturor operatorilor economici plătitori de TVA. Spun asta pentru că aici se încalcă în realitate, cu adevărat, dreptul de proprietate”, a spus Cristina Trăilă, potrivit agerpres.ro.

" "
" "

Deputatul liberal a susținut că statul român se folosește de acești bani, blocați într-un cont special, în dezavantajul firmelor vizate de această măsură.

În decursul unei luni, încasează facturi cu TVA-ul aferent. Până la 25 ale lunii când, teoretic, trebuie achitat acel TVA către stat, acel operator economic mai achiziționează bunuri și servicii care, la fel, sunt purtătoare de TVA. Diferența între suma încasată și suma pe care ar trebui să o dea statului român este proprietatea acelui operator economic. Ea este blocată printr-o astfel de măsură într-un cont special și utilizată de către statul român în defavoarea acelui privat„, a mai precizat Trăilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *