Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cristina Trăilă (PNL): „Garantez pentru fiecare parlamentar PNL că nu a votat cu Iordache”. Mesaj pentru USR: Nu trebuie să fim ipocriți!

Cristina Trăilă

Invitată în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Cristina Trăilă a declarat că niciun parlamentar PNL nu l-a votat pe deputatul PSD, Florin Iordache pentru funcția pe viață de președinte al Consiliului Legislativ.

„Lucrurile au constat într-o aritmetică foarte simplă pentru că la sfârșitul zilei, dacă ne uităm pe numărul de voturi, vom vedea că numărul de voturi de 185 au fost pentru domnul Iordache de la PSD, iar undeva la 173 pentru domnul Dircă de la USR. Deci cum am da-o, voturile celor de la PSD s-au dus către domnul Dircă de la USR, candidatul nostru fiind domnul Zegrean”, a spus deputatul PNL.

Întrebată dacă este de părere că între PSD și USR s-a creat un blat politic, Cristina Trăilă a susținut că poate este vorba de o eroare din partea liderului USR, „ o eroare de comunicare”. „Nu a știut cum să gestioneze lucrurile”, spune aceasta.

„Nu știu ce a fost acolo. Cert este că așa arată cifrele. Dacă vrem să plecăm într-un parteneriat corect, atât față de celelalte partide politice, cât și față de cetățeni, nu trebuie să fim ipocriți” a spus deputatul PNL.

Tot aceasta susține că din cauza PSD-ul s-a ajuns în această situație încurcată în care există suspiciuni de blat politic PSD-USR.

„Cu siguranță garantez pentru fiecare parlamentar PNL că nu a votat cu Florin Iordache. Din păcate a fost și un pic degringoladă creată evident de PSD și asta s-a știut clar. Pe noi ne-a încurcat foarte tare când Comisia Juridică s-a convocat de trei ori online tocmai pentru că au fost nenumărate probleme de procedură privind acești candidați. S-a creat un talmeș-balmeș intenționat de către PSD și s-a ajuns în situația respectivă.

Noi de la bun început cred că suntem ultimul partid care ar putea fi acuzat vreodată de blat cu PSD-ul. Noi am fost cei care am făcut nenumărate moțiuni de cenzură, am fost cei care am dat Guvernul Dăncilă jos. Să ne aducem aminte ce sacrificii am făcut, acuzați fiind acum că poate am preluat alți colegi de la alte partide, dar a fost un necesar în momentul respectiv pentru că altfel, nu am fi putut avea un Guvern Ludovic Orban în această perioadă.

Să ne amintim lupta noastră cu domnul Iordache în Comisia Specială privind toate sesizările la Curtea Constituțională pe care noi le-am inițiat. Toată acea luptă nu poate fi pusă la îndoială, mai ales când vine vorba de un personaj ca domnul Iordache”, a conchis Cristina Trăilă.

Florin Iordache, unul dintre cei mai contestați politicieni români din ultimii ani, autorul asaltului asupra Justiției pe modelul altor state iliberale din zonă și fost pion al lui Liviu Dragnea, a fost recompensat ieri cu un post în care ar putea să rămână pe viață: președinte al Consiliului Legislativ. Că într-o democrație liberală autentică lucrul acesta nu s-ar fi întâmplat probabil niciodată e de la sine înțeles. Mai grav însă în cazul de față e că Iordache a fost răsplătit cu această funcție prin concursul direct al altor politicieni aparținând unor partide care reprezentau avangarda luptei împotriva tentațiilor iliberale ale PSD. Matematica dovedește lucrul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *