Skip to content
Politică

Cristina Tunegaru arată ce NU s-a spus despre subiectele de română de la BAC EXCLUSIV

epochtimes-romania.com
" "

Profesoara de limba și literatura română Cristina Tunegaru a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a arătat ce NU s-a spus despre subiectele de profil de la ediția din acest an a examenului de Bacalaureat.

CITIȚI ȘI: UPDATE Subiecte BAC / Zi plină de emoții pentru absolvenții de liceu!

" "

Concret: cadrul didactic și-a exprimat nemulțumirea că subiectele favorizează memorarea, și nu gândirea.

„Au fost subiectele pe care le așteptam, însă, ca în fiecare an, sunt subiecte care s-au concentrat foarte mult pe istorie literară, pe teoria literaturii – mai ales subiectul al treilea, cel în care copiii trebuia să scrie un eseu. Din păcate, în continuare avem subiecte care necesită memorare, învățare pe dinafară a unor concepte literare – ceea ce nu este dorit. Nu sunt subiecte care solicită gândirea, analiza sau sinteza (niște procese cognitive complexe). Sunt subiecte care necesită memorare, a punctat Tunegaru.

Mai mult: profesoara din comuna Petrăchioaia (județul Ilfov) a subliniat că o consecință a acestei învățări bazate pe memorare este sporirea numărului de analfabeți.

„Din păcate, consecința unei astfel de învățări și a unor astfel de subiecte se vede în societatea noastră peste tot: avem un număr extraordinar de mare de analfabeți, care trec de la clasa a VIII-a prin niște subiecte care – la fel – nu verifică capacitățile cognitive ale copiilor. Ajung la liceu, unde iarăși le sunt puse la treabă numai abilitățile de memorare. Din păcate, vedem asta în societate peste tot și nu este ceea ce ne dorim. Școala pierde copii de-a lungul timpului și nu-și duce la îndeplinire menirea: aceea de a crea absolvenți capabili de a performa în societatea de astăzi și care să răspundă la nevoile viitorului. Trăim într-o epocă a comunicării, în care e nevoie de skilluri de comunicare foarte fine. Prin subiectele acestea, nu asta formăm, din păcate”, a încheiat Cristina Tunegaru.

" "

1 comentariu la “Cristina Tunegaru arată ce NU s-a spus despre subiectele de română de la BAC EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *