Skip to content
Politică

Cristoiu anunță patru mari consecințe ale condamnării lui Dragnea. Două ar putea afecta grav pe cei din PNL, iar una ar putea să îi fie fatală lui Băsescu

" "

Jurnalistul Ion Cristoiu explică, într-un editorial postat pe blogul personal, care ar putea să fie efectele ascunse ale condamnării lui Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare.

Potrivit jurnalistului, condamnarea omului doi din PSD, pe care o cataloghează drept una ”aberantă”, ar putea avea 4 mari consecințe și anume: creșterea simpatiei față de Dragnea și PSD,  sporirea sentimentului de ură împotriva lui Băsescu, creșterea faliei dintre PNL și PDL, având în vedere că vechii liberali au fost alături de Dragnea în 2012, iar oamenii lui Blaga erau în tabăra adversă și, nu în ultimul rând, câștigarea alegerilor din 2016 de către PSD, cu condiția însă ca Dragnea să demisioneze din absolut toate funcțiile deținute în partid.

" "
" "

Astfel, potrivit editorialistului, două din consecințele condamnării lui Liviu Dragnea ar putea fi fatale PNl-ului.

De asemenea, Cristoiu notează că pedeapsa cu suspendare primită de Dragnea, deși procurorii su solicitat 5 ani cu executare, dovedește că dosarul omului doi din PSD a fost ”subțire”. Totuși, ziaristul notează că deși nu a ajuns în închisoare, Liviu Dragnea va ieși total din politică, cel puțin pentru un timp.

”Condamnarea lui Liviu Dragnea la un an închisoare cu suspendare e ceea ce se numește, în limbajul neacademic din redacții folosit de ambele genuri, o Frecție.
Procurorii DNA au cerut pedeapsă cu executare pentru ceea ce ei au încercat  să demonstreze a fi  implicarea lui Liviu Dragnea în fraudarea Referendumului.

Așa cum am scris și cum am spus, Fraudarea Referendumului a existat.
Din punct de vedere juridic, Dosarul DNA, făcut în grabă și pentru a da satisfacție lui Traian Băsescu, e apă de ploaie.

El se rezumă la deja faimoasele raționamente, gen, nu se putea ca membrii comisiilor de la centrele de votare să fraudeze fără a fi primit ordin de la Liviu Dragnea.
Ca să nu mai spun că în toate comisiile de la centrele de votare, inclusiv în cele date-n gît c-au fraudat Referendumul, au fost și membri ai PNL pe stil vechi.

Aceștia au fraudat Referendumul.

Au făcut-o la ordinul unui PSD-ist, împotrivindu-se ordinului de la conducerea PNL ca să fie corecți?!

Condamnarea cu suspendarea e o clară dovadă că Dosarul a fost subțire.

ÎCCJ, cea mai politizată instituție din România, un fel de CC al Binomului SRI-DNA, nu-și putea permite să-l achite pe Liviu Dragnea, cum ar fi trebuit, într-un proces atît de spectaculos.

Instanța a apelat la șmecheria cu un an de suspendare.

Condamnare care nu-l trimite pe Liviu Dragnea la pușcărie, dar îl scoate din viața politică, fie și pentru un timp.

Această decizie aberantă – Liviu Dragnea e singurul responsabil de Fraudarea unui referendum de către două partide, PSD și PNL, de parcă în duminica respectivă ar fi fost proclamat dictatorul României – va avea următoarele consecințe:

  1. Creșterea simpatiei față de Liviu Dragnea și față de PSD, deoarece electoratul USL consideră că debarcarea lui Traian Băsescu justifica și fraudarea. Procesul e posibil pe fondul campaniei duse împotriva lui Traian Băsescu de propaganda PSD, avînd drept  avangardă Parchetul General. Nu numai electoratului PSD, dar și celui PNL, inclusiv PDL, debarcarea lui Traian Băsescu în 2012 li se par acum o necesitate istorică.
  2. Sporirea urii față de Traian Băsescu. Pe fondul acestui sentiment, Traian Băsescu va fi condamnat și el, cu suspendare, pentru a se da satisfacție unei mari părți a electoratului.
  3. Creșterea faliei dintre PDL și PNL în cadrul PNL. Liderii fostului PNL, așa cum se vede deja, se cred obligați să-l apere pe Liviu Dragnea. Gașca lui Vasile Blaga ce va face? Va aplauda sentința,  punîndu-se rău cu liberalii, sau  o va critica, punîndu-se rău cu talibanii din presă?
  4. PSD are toate șansele să cîștige alegerile din 2016. Cu o singură condiție: ca Liviu Dragnea să demisioneze din toate funcțiile din Guvern și din partid. Din cîte-l știu eu pe Liviu Dragnea, acesta va demisiona. Mai ales c-ar pleca în ipostaza de erou al USL. Sper să nu mă înșel.”, notează editorialistul Ion Cristoiu pe blogul personal.

" "

2 comentarii la “Cristoiu anunță patru mari consecințe ale condamnării lui Dragnea. Două ar putea afecta grav pe cei din PNL, iar una ar putea să îi fie fatală lui Băsescu

  1. Cum se stie, „tot raul spre bine”. Asa si cu „justiatia independenta”. L-a facut erou pe Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *