Skip to content
Politică

Cristoiu aruncă bomba: Mădălina Pușcalău și-a primit răsplata de la Iohannis

jurnalul.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în ultima postare de pe blogul personal despre numirea Mădălinei Dobrovolschi, fostă Pușcalău, în funcția de purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis și Consilier de Stat la Administraţia prezidenţială.

În acest sens, gazetarul reamintește despre cele două interviuri pe care i le-a luat președintelui și subliniază: După Livia Stanciu, Mădălina Pușcalău și-a primit răsplata pentru contribuția la victoria electorală a lui Klaus Iohannis”.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului:

„O ştire dată publicităţii miercuri, 31 august 2016, ne informează că de la 1 septembrie 2016 Mădălina Dobrovolschi, pe numele de fostă domnişoară, Puşcalău, a fost numită Consilier de Stat la Administraţia prezidenţială și purtător de cuvînt al lui Klaus Iohannis.

Ştirea i-a făcut pe mulţi să tresară.
Pe cei aflaţi în căutarea unui pretext de a-i mai arde un pupic mediatic lui Klaus Iohannis, pentru că numirea unei purtătoare de cuvînt după un an aproape de absență poate fi izvor de laudă.
Pe cei lucizi, pentru c-au văzut în gestul prezidențial o nouă inutilitate.
Un purtător de cuvînt presupune ca preşedintele să cuvînte. Păi de unde și pînă unde verbul a cuvînta la Klaus Iohannis? Poate verbul a măcăni.

Eu însă am tresărit din altă cauză. Mădălina Pușcalău a plecat de la B1Tv pentru a fi proțăpită la TVR în locul unor jurnaliști de excepție precum Sorin Avram ca moderatoare a talk-show-ului din prime-time.

În această ipostază ea a luat două interviuri lui Klaus Iohannis:
Unul pe 17 februarie 2016, altul pe 6 aprilie 2016.
Sînt singurele interviuri pe care Klaus Iohannis a acceptat să le dea presei române și presei în general în 2016 .

Refuzul de a da interviuri altor jurnalişti decît Mădălinei Puşcălău îşi are explicaţia în notele caracteristice ale celor două interviuri:

  • Amîndouă au fost înregistrate.
  • Amîndouă au fost marcate de întrebări care lăsau impresia c-au fost trimise anterior preşedintelui pentru a şti ce să răspundă la ele pe de rost. Pe parcursul interviurilor, cu excepţia acestor întrebări dinainte știute, Mădălina Puşcalău n-a pus nici o întrebare ivită din răspunsul preşedintelui. Ca să nu mai spun că în nici un moment preşedintele n-a fost rugat să se explice sau să aducă noi precizări după ce-a dat un răspuns.
  • Au evitat cu brio orice întrebare incomodă pentru Klaus Iohannis. Nu e vorba de întrebările agresive, ci de întrebările fireşti, ivite din acuzele de răsunet aduse președintelui. La ora cînd i se lua al doilea interviu Scandalul casei de la Sibiu era în toi. Mădălina Pușcalău n-a suflat o vorbă despre asta.
  • Miercuri 12 noiembrie 2014 a avut la B1Tv cea de a doua confruntare dintre cei doi candidați rămași în cursa pentru turul al doilea.
  • Ca jurnalist am urmărit și comentat toate confruntările pentru turul al doilea al prezidențialelor postdecembriste”.

CITEȘTE ÎNTREAGA POSTARE AICI.

1 comentariu la “Cristoiu aruncă bomba: Mădălina Pușcalău și-a primit răsplata de la Iohannis

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *