Skip to content
Politică

Cristoiu, bilanț dur după controversa Dragnea-SRI. În ce constă „războiul inutil și costisitor” pregătit de șeful PSD

Reporter Virtual

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut marți un bilanț dur după controversa Liviu Dragnea-SRI. Vedeți mai jos în ce constă „războiul inutil și costisitor” pregătit de către șeful PSD.

În cel mai recent editorial publicat în Evenimentul Zilei (și intitulat „Partea neștiută a unui Comunicat: Liviu Dragnea pregătește un asalt asupra SRI!”), fondatorul ziarului amintește că luni Serviciul Român de Informații a dat un comunicat asumat nu de către directorul instituției, nici de biroul de prepr, ci de însuși Consiliul Director – cel mai inalt for de conducere al SRI.

CITIȚI ȘI: SRI condamnă încercările de denigrare a instituției: Este regretabil!

În aceste condiții, Cristoiu evidențiază gravitatea situației, adăugând că purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, i-a confirmat că respectivul comunicat fusese adoptat într-o reuniune extraordinară a Consiliului Director.

Dar partea cea mai interesantă abia la final vine, când gazetarul precizează că, din informațiile lui, Dragnea si PSD pregătesc lovituri grele împotriva SRI, precum – de pildă – diminuarea considerabilă a bugetului instituției și a fondurilor europene destinate SRI, precum și trecerea Serviciului Român de Informații în subordinea directă a lui Liviu Dragnea.

„Consiliul Director știe că sub conducerea lui Liviu Dragnea coaliția PSD-ALDE pregătește un asalt de proporții asupra SRI.

Se pun la cale Tăierea fondurilor europene, reducerea drastică a Bugetului, trecerea prin Parlament a unei legi în urma căreia directorul SRI va fi subordonat lui Liviu Dragnea.

Din motive strict personale (pe care le știu), Liviu Dragnea e pe cale să antreneze Coaliția într-un nou Război inutil și costisitor: Cel cu SRI, scrie Ion Cristoiu (sublinierea îi aparține).

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *