Skip to content
Politică

Cristoiu, declarație explozivă despre Gala Bute: Victoria Codruței Kövesi EXCLUSIV

b1.ro

În urma sentinței primite marți, în dosarul „Gala Bute”, jurnalistul Ion Cristoiu a acordat o declarație explozivă redacției PSnews.ro cu privire la implicațiile acestei decizii judecătorești pronunțate în primă instanță.

Ziaristul a văzut sentința drept o victorie a procurorului-șef al DNA (Laura Codruța Kovesi) asupra fostului ministru PDL al Dezvoltării Regionale și Turismului (Elena Udrea).

„Acest moment a fost în chip absurd transformat într-un moment de importanță națională, ceea ce spune foarte multe lucruri despre felul în care se desfășoară lupta împotriva corupției. Această sentință apare ca o victorie a Codruței Kövesi asupra lui Udrea. Dacă aceasta din urmă era absolvită în cadrul sentinței, probabil că apărea ca o victorie a Elenei Udrea. Este vorba numai despre o decizie în primă instanță. Vom vedea ce se întâmplă la a doua”, susține jurnalistul.

Întrebat ce implicații consideră că va avea pentru Direcția Națională Anticorupție (DNA) această hotărâre a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), Cristoiu a răspuns: „Pentru DNA este o victorie. Ar fi fost un eșec sigur; nu un eșec în sensul revocării Codruței Kövesi, cum declară multă lume, dar ar fi fost sigur un eșec atât pentru DNA, cât pentru Codruța Kövesi, pentru că această sentință s-a transformat într-o bătălie între persoane fizice și nu într-o sentință într-un proces normal, ca alte sute de procese din România”.

În continuare, Ion Cristoiu a afirmat că sentința nu va avea efecte prea mari asupra persoanei fostului președinte Traian Băsescu, în ciuda colaborării apropiate a acestuia cu Elena Udrea.

„Este un eșec. Traian Băsescu s-a implicat prea mult în bătălia cu DNA, lăsând impresia că e o bătălie în sprijinul Elenei Udrea. Din acest punct de vedere, este o lovitură de imagine, dar, considerând această imagine, nu cred că Traian Băsescu va fi afectat în vreun fel, deoarece nu mai candidează la președinție” , a conchis ziaristul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *