Skip to content
Politică

Cristoiu decriptează jocurile din spatele mutării Ambasadei din Israel: România trebuie să opteze!

www.ziuaconstanta.ro
" "

În cea mai recentă postare de pe blogul personal, intitulată ”E Liviu Dragnea în inițiativa cu Ambasada un aventurier sau un pion?”, jurnalistul Ion Cristoiu aduce în atenția cititorilor o serie de amănunte referitoare la scandalul privind mutarea Ambasadei României la Ierusalim.

Astfel, potrivit lui Cristoiu, ”indieferent ce urmărește Liviu Dragnea prin inițiativa cu ambasada, România are interesul unui gest îndrăzneț de politică externă”.

" "
" "

”Scandalul privind mutarea Ambasadei noastre din Israel la Ierusalim, într-o mișcare surprinzătoare, dacă nu chiar stupefiantă pentru o țară resemnată, de 28 de ani, la politica statului în banca ei, deoarece orice inițiativă proprie riscă o vargă administrată pe șira spinării, are multe enigme, numărîndu-se printre momentele pe care le vom descifra poate abia după trecerea anilor, deși nici atunci nu putem fi siguri de asta, dacă ne gîndim că multa invocata trecere n-a dezlegat misterele teroriștilor din decembrie 1989 sau cele ale mineriadelor.
Unul dintre aceste mistere trimite la autorul inițiativei: Liviu Dragnea.

Deși multe adevăruri ne scapă, sînt cîteva pe care le putem deja considera credibile:
Inițiativa diplomatică răsunătoare aparține în exclusivitate lui Liviu Dragnea. Indiscutabil, ea n-ar fi fost posibilă fără colaborarea Vioricăi Dăncilă. Nu în postura de instrument al lui Liviu Dragnea și cu atît mai puțin în postura de șantajată cu familia (cum infectează opinia publică Insolvența tv), ci în postura de lider PSD-ist, afirmat ca atare la Bruxelles. Nu știm cu cine s-a consultat nici măcar din partid. Cum să știm dacă s-a consultat și cu parteneri externi? Pînă la ivirea amănuntelor, știm sigur doar că inițiativa e a lui Liviu Dragnea.
Împotriva deciziei s-au năpustit politicieni și jurnaliști. Cum unii dintre ei au fost pînă mai ieri soldați credincioși ai Americii și ai Israelului. Nici unul nu aduce argumente convingătoare împotriva inițiativei. Și e normal să nu aducă. Motivele încontrării țin de orice altceva decît de geopolitică. Unii se manifestă așa ca susținători ai lui Klaus Iohannis. Inițiativa e catastrofală, deoarece a fost luată de guvern, care n-are dreptul la inițiative de politică externă. Alții fac praf inițiativa, pentru că e a lui Liviu Dragnea, și ei sînt dușmani ai președintelui PSD.
Nota comună a tuturor criticilor rămîne teza că inițiativa e a lui Liviu Dragnea.
Tot ca o notă comună e denunțarea unor interese personale ale președintelui PSD în această inițiativă.
Sînt interese personale ale lui Liviu Dragnea?
O întrebare fără rost”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *