Skip to content
Politică

Cristoiu decriptează „scandalul Kovesi”: Sistemul i-a reamintit că nu e de capul ei!

jurnalul.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu dezbate, în ultima postare de pe blogul personal, scandalul iscat în jurul presupusului plagiat al tezei de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

În acest context, gazetarul oferă mai multe scenarii potrivit cărora prin acest scandal mediatic ”nu se vrea prăbușirea șefei DNA, ci doar aplecarea ei suficient de tare într-o rînă pentru a putea fi folosită din nou de Sistem în interesele sale politico-mafiote”.

" "
" "

Totodata, jurnalistul evidenţiază faptul că ”dacă CNATDCU ar începe verificarea, nimeni de pe lumea asta n-ar putea garanta salvarea Codruței Kovesi, lucru de la sine înțeles văzînd dovezile zdrobitoare publicate de cei care o acuză de plagiat”.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului:

”Operațiunea: S-o rănim pe Codruța Kovesi, dar să n-o omorîm! Azi: Cum se fac Autoritățile că lucrează la verificarea Tezei
Ca istoric al clipei, indiferent la soarta Codruței Kovesi, dar preocupat să știu Adevărul, pentru a cărui aflare în nici un caz taberele în conflict nu se dau de ceasul morții, nu pot să nu observ că nu se vrea prăbușirea șefei DNA, ci doar aplecarea ei suficient de tare într-o rînă pentru a putea fi folosită din nou de Sistem în interesele sale politico-mafiote.

Știam că Codruța Kovesi, stîlp al Sistemului care a călărit și călărește România, nemulțumise profund prin tendința sa din ultima vreme de a acționa pe cont propriu. Ea fusese inventată însă pentru a fi folosită ca unealtă. Mai întîi ca procuror general și mai apoi ca șefa DNA. După venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, scăpată de autoritatea lui Traian Băsescu, care o umilise deseori chiar în public (vezi scena în care o calcă în picioare pentru albirea lui Ion Iliescu în Dosarul Revoluției), Codruța Kovesi s-a crezut independentă și, luînd în serios (ca toate personajele fără prea multă minte) Cultul personalității făcut de Divizia Presă la ordin, fără a conștientiza că laudele ofițerilor acoperiți nu erau expresia unei credințe sincere, ci a executării unuia dintre Ordinele pe Unitate, și-a zis că-și poate face jocurile proprii.

Prin Sebastian Ghiță Sistemul i-a reamintit că nu e de capul ei.
Operațiunea Sistemului nu viza însă omorîrea Codruței Kovesi, ci doar rănirea ei. Pe de o parte pentru a o face să revină în genunchi la Sistem, pe de alta, pentru a-i pune la îndoială imaginea – creată de Divizia Presă, de Jeanne D’Arc a României cu WC-ul în curte.
Așa se explică seria de acțiuni prin care se evită din răsputeri declanșarea verificării oficiale a acuzațiilor de plagiat”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Continuarea o puteți citi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *