Skip to content
Politică

Cristoiu descifrează amănuntele din ultima mutare a lui Ponta: Mă tem că așa este!

" "

În cea mai recentă postare de pe blogul personal, intitulată ”Victor Ponta candidează deja la șefia PSD. Să știe oare deja sentința în cazul Liviu Dragnea?”, jurnalistul Ion Cristoiu descifrează declarația fostului premier Victor Ponta, din conferința de presă de luni seara.

Concret: Ion Cristoiu aduce în atenția cititorilor că ”asistăm la un scenariu mediatic menit a lăsa impresia că hemoragia din PSD nu se mai oprește”.

" "
" "

”În cadrul unei conferințe de presă ținute la Constanța, Victor Ponta a anunțat înscrierea în Partidul Pro România a unui număr de 10 parlamentari. Teoretic se poate face un grup parlamentar. Numai că în urma acțiunilor puse la cale de Victor Ponta pe vremea cînd era premier PSD, s-au luat măsuri astfel încît crearea unui grup parlamentar prin trecerea de la un partid la altul să fie destul de dificilă. Victor Ponta e însă optimist. O stare de euforie domnește nu numai la nivelul fostului premier, dar și în rîndurile fanilor domniei sale, care nu sînt puțini.

Această stare de euforie e alimentată de noi și noi dezertări din PSD în favoarea Pro România, proces urmînd un plan mediatic bine pus la punct. Doritorii să treacă în noul partid sînt înscriși într-o listă de așteptare din punctul de vedere al anunțului public. Lideri PSD precum Ecaterina Andronescu sînt deja anunțați ca gata să facă gestul vieții lor prin trecerea la Pro România.
E limpede că asistăm la un scenariu mediatic menit a lăsa impresia că hemoragia din PSD nu se mai oprește.

Momentul numit Pro România nu e o premieră postdecembristă. Lăsînd deoparte trecerile individuale dintr-un partid într-altul, cu precădere într-un partid nou, desprinderi de grupări dizidente dintr-un partid mare pentru a se forma un alt partid au mai avut loc în patru rînduri:
Ruperea FDSN din FSN-ul lui Petre Roman în 1992.
Formarea APR prin plecarea unui grup de nemulțumiți din PDSR în 1997.
Plecarea din PNL a Grupului condus de Teodor Stolojan în decembrie 2006 pentru a forma în 2007 Partidul Liberal Democrat, ulterior fuzionat cu Partidul Democrat al lui Emil Boc.
Înființarea Partidului Liberal Reformator la 3 iulie 2014, sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, ca o dizidență la PNL după fuziunea PNL cu Partidul Democrat Liberal în 2014”, scrie Cristoiu.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *