Skip to content
Politică

Cristoiu descifrează miza recentelor audieri de la DNA. Uriașa gafă a PSD EXCLUSIV

Jurnalistul Ion Cristoiu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a descifrat miza recentelor audieri de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), făcând legătura cu ceea ce el a calificat drept „uriașa gafă a PSD”.

În opinia ziaristului, chemarea la audieri a unor figuri cunoscute procurorilor – precum Horia Georgescu, Ana-Maria Topoliceanu și Elena Udrea – reprezintă „o demonstrație de forță pe care vrea s-o facă neapărat DNA din două motive: 1. să arate că, după toată campania de presă, după unele eșecuri și după multele scandaluri, DNA-ul a rămas în picioare și merge mai departe (ba chiar merge în forță) și 2. să demonstreze că, în ciuda faptului că PSD și ALDE au o majoritate zdrobitoare, DNA-ul rămâne aceeași instituție care acționează în forță”.

Totodată, Ion Cristoiu a arătat cum „uriașă gafă a PSD cu acea nenorocită de ordonanță de urgență dată aproape pe șest” a întărit DNA.

„Cred că acolo sunt mai multe dosare vechi, care stau așa, la conservă, și din când în când se mai dă drumul la câte unul. Bănuiesc că în legătură cu ANRP-ul mai sunt multe dosare, dar reluarea vechilor și înrăiților adversari ai Codruței Kovesi Elena Udrea și Horia Georgescu arată tot o demonstrație de forță – și anume că, indiferent ce s-a spus până acum, ce s-a scris despre Codruța Kovesi, ea a fost întărită și de incredibila, uriașă gafă a PSD cu acea nenorocită de ordonanță de urgență dată aproape pe șest și sigur că DNA s-a întărit și ca imagine internațională (nu știu dacă neapărat și ca imagine internă) și acum arată că activează. Probabil că era nevoie de dosarul ANRP ca să se arate o intensă activitate, pentru că la domnul Petrache nu este cine știe ce mare anchetă: a venit unul și a depus un denunț acum câțiva ani… Deci, din punctul ăsta de vedere, nu văd ca DNA-ul să fi început un dosar care să destructureze un grup infracțional organizat și care să deschidă o nouă pistă de anchetă. E tot ANRP-ul și ciubucuri pe care le-au luat politicienii pe vremuri”, a detaliat Cristoiu.

Referindu-se la audierea de astăzi a fostului secretar general al PNL Marian Petrache, Ion Cristoiu a apreciat că mutarea DNA are rolul de a da „drum liber unei echipe după chipul și asemănarea lui Klaus Iohannis” care să devină dominantă în Partidul Național Liberal.

„Dacă mă uit la întâmplările din ultimele zile (mai ales astăzi), îmi dau seama – cel puțin în cazul domnului Marian Petrache (…) – că acolo este limpede că s-a folosit celebrul denunț de acum un secol și e limpede că s-a vrut scoaterea din joc a domnului Petrache în perspectiva Congresului PNL. Probabil că era printre ultimii din garda veche care mergeau cu Ludovic Orban, cu un partid minim independent față de Klaus Iohannis. Și, prin scoaterea din joc destul de simplistă a domnului Marian Petrache, s-a dat drum liber unei echipe după chipul și asemănarea lui Klaus Iohannis”, a punctat Ion Cristoiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *