Skip to content
Politică

Cristoiu descrie variantele câștigătoare pentru PMB: Ori Băsescu, ori Tăriceanu, ori….

Invitatul lui Silviu Mănăstire în emisiunea „Dosar de politician” de sâmbătă seara a fost jurnalistul Ion Cristoiu.

Întrebat despre opțiunea sa pentru Primăria Capitalei, Ion Cristoiu a argumentat făcând o analiză actualilor candidați, dar și a celor care ar fi, în viziunea sa, mai potriviți pentru scaunul PMB.

 

Eu cred ca la Bucuresti eu as vota un candidat cu doua trasaturi: Ori ca Nicusor Dan, care s-a luptat 10 ani. Vrea sa faca? Vrea! oOban nu-mi lasa impresia. Marian Munteanu, nu-mi lasa impresia. Daca nu e el, ori Traian Basescu , ori Tariceanu, ori un fost prim-ministru! Ori Tăriceanu , ori Traian Basescu spulbera. Pentru ca Bucurestenii au nevoie de un tip care spulbera. Ceea ce se intampla acum si gresesc toate partidele, este că ei cred ca aceasta campanie pentru Bucuresti este o campanie pentru prezidentiale”, a spubliniat Cristoiu.

De asemenea, jurnalistul a explicat ce așteptări au bucureștenii, de ce nu este potrivită Gabriela Firea pentru rolul de primar și de ce varianta cu două tururi de scrutin este mai potrivită decât forma actuală a Legii alegerilor locale.

„În 2004 a candidat Geoana cu Basescu. Gabi Firea m-a invitat atunci intr-o emisiune in calitate de analist. M-am pregatit atunci. Dupa prima intrebare mi s-a facut mila de Geoana. Habar nu avea. Sa vedeti ca in campanie bucurestenii vor avea atentia la politica. L-au simtit atunci pe Geoana. Bucurestenii vor vrea pe cineva sa administreze orasul. Firea are o problema, s-ar putea ca multi barbati sa zica: doamna asta dacă ajunge (primar, n.r.) stapaneste mafia? Daca vine bBsescu, da, asta stapaneste mafia. Ar fi si ponta daca ar fi mai tarziu, e prea devreme acum. El stie (administratie, n.r.), a fost sef acolo.

in felul acesta  (dacă se trece la alegerile în două tururi de scrutin, n.r.) vom avea o oferta mult mai intereseanta. În felul in care este acum campania electorala este o simpla formalitate. Nu e bine”, a conchis Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *