Skip to content
Politică

Cristoiu, despre condamnarea lui Mircea Băsescu: „Ar fi fost senzațional dacă era condamnat fratele lui Klaus Iohannis!”

În ultimul editorial publicat pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre despre fratele lui Traian Băsescu, care a fost condamnat, dar și despre afacerea de corupție RCS&RDS – DNA

Redăm integral articolul lui Ion Cristoiu:

„Postări din Țara Babuinilor mîndri de originea lor
În 1933, Tudor Arghezi publică volumul Tablete din Țara de Kuty. Kuty e o țară imaginară, despre care istoricii literari sunt de acord că publicistul a inventat-o pentru a scrie despre România vremii sale.

Spre deosebire de Tudor Arghezi eu nu am inventat Țara Babuinilor mîndri de originea lor, pentru a scrie despre România de azi. Țara Babuinilor mîndri de originea lor e chiar România. România în care mai zilele trecute ambasadorul american la București i-a băgat pe șefii Parchetelor în ședință pentru a le spune cum și pe cine să aresteze.

Tudor Arghezi a folosit genul publicistic al vremii sale: Tableta.
În lumea de azi, a SMS-ului, a e-mail-ului, tableta s-a perimat. De aceea eu voi apela la postare, cea care a luat locul tabletei în lumea de azi.
Așadar, aveți mai jos primele postări din Țara Babuinilor mîndri de originea lor.

*
Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat. Asta nu-i nici știre măcar, d-apoi Breaking news !
Am evitat pe cît am putut să răspund solicitărilor de la televiziunile de știri de a comentat condamnarea lui Mircea Băsescu.
Explicația?
Condamnarea lui Mircea Băsescu n-a fost știre de Breaking news. N-a fost, după opinia mea, nici știre măcar.

Ce-i senzațional în România, Țara Babuinilor mîndri de originea lor, condamnarea fratelui unui fost președinte? Ar fi fost senzațional, adică un fapt neobișnuit în Țara Babuinilor, dacă era condamnat fratele lui Klaus Iohannis sau, avînd în vedere că distinsului îi lipsește așa ceva, condamnarea nevestei, sau măcar fratele Codruței Kovesi.
Istoria României arată că de la Carol al II-lea pînă azi, Conducătorii României au avut probleme doar după ce au căzut.

*
Afacerea de corupție RCS&RDS – DNA
Digi24, postul unui mogul controversat, patron al firmei RCS&RDS, s-a afirmat în ultima vreme ca trompeta DNA. Despre interviul de limbă dulce luat șefei DNA de unul dintre tonomatele mogulului am scris.
Unii ar putea crede că numitul Cosmin Prelipceanu, cel care a inaugurat în presa noastră un nou gen gazetăresc, interviul Cult al personalității, moare de dragul Codruței Kovesi, cu a cărei poză pe pernă se culcă pentru a visa adecvat.

Explicația e alta, mult mai prozaică decît amorul numitului față de numita.
În iunie 2013, DNA deschide un Dosar în afacerea rău mirositoare RCS&RDS – Mitică Dragomir.
RCS&RDS încheiase un așa zis contract de publicitate cu Mitică Dragomir, proprietarul unui local de nunți din București, pentru a-i face, pe pereții încăperii, publicitate în valoarea de 1,7 milioane euro! Doar dacă publicitatea ar fi fost pictată de Leonardo da Vinci sub formă de frescă pe pereții lui Mitică Dragomir s-ar mai fi justificat cît de cît contractul.

Suntem în iunie 2016.
Ați mai auzit de Dosarul RCS& RDS – Mitică Dragomir?!
Firește că nu.
A fost deschis atunci de ochii lumii, deoarece presa independentă, sesizată de mirosul greu al afacerii, făcea gură.
Cum a fost deschis așa a rămas!
În sertare, adică.

Firește, dacă patronul Digi24 nu va mai asculta, la un moment dat, ordinele pe unitate, cum au făcut Sorin Ovidiu Vântu și Sebastian Ghiță, mai mult ca sigur va avea soarta acestora. Altfel spus, dosarul Publicitatea pe pereții crîșmei va fi scos de la dospit. Pînă atunci însă continuă cu brio afacerea de corupție RCS&RDS- DNA.

Digi24 îi face Codruței Kovesi Cultul personalității.
Codruța Kovesi ține Dosarul în sertare!
Ați înțeles, poate, de ce sunt eu convins că așa zisa Luptă împotriva corupției nu-i altceva decît o răfuială politico- mafiotă!

*
Trafic de influență făcut de Traian Băsescu în favoarea Lulutzei?!
Într-un comentariu anterior despre șefiile pe viață din Țara Babuinilor mîndri de originea lor, cunoscută la ONU sub numele de România, aminteam că în octombrie 2012, cînd i s-a încheiat și cel de-al doilea mandat ca procuror general, Codruța Kovesi nu s-a întors la munca de procuror, altfel spus la profesia sa de bază.
A fost numită imediat Ministru – consilier, Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției pentru Relația cu Comisia Europeană.

Marți seara, la B1Tv, în cadrul dialogului angajat de Silviu Mănăstire, cu subsemnatul pe post de secund, Traian Băsescu a povestit, provocat de o întrebare a mea, cum s-a preocupat ca Lulutza să nu cumva să se întoarcă în producție. Tovarășa Kovesi să fie simplu procuror?? Nu se poate! Musai să-i găsim o funcție de ștab.

L-a sunat pe Victor Ponta, la vremea respectivă premier, la vremea prezentă, unul dintre revoltații de abuzurile comise de Codruța Kovesi, și acesta s-a grăbit să semneze numirea protejatei lui Traian Băsescu în postul de la Bruxelles.

Cum să-i spunem telefonului dat de Traian Băsescu?
Trafic de influență, cum altfel?!” , a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *