Skip to content
Politică

Cristoiu dezvăluie culisele plecării lui Gabriel Oprea din UNPR și trage un semnal de alarmă: Urmează și alte demisii

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat sâmbătă, pe blog, un articol în care face referire la recenta situație din UNPR, după ce liderul fondator Gabriel Oprea a decis să demisioneze din partid.

Demisia a fost anunțată printr-o postare pe pagina de Facebook, anunțul cuprinzând și o eventuală retragere definitivă din politică.

Citește și: Gabriel Oprea, decizie de ultimă oră. Ce planuri are fostul președinte UNPR

Cristoiu a analizat decizia fostului vicepremier considerând-o o strategie pentru a „lăsa mînă liberă actualei conduceri să negocieze cu orice partid crede.”

Textul ne lasă să credem că Gabriel Oprea a demisionat pentru a lăsa mînă liberă actualei conduceri să negocieze cu orice partid crede.
Asta ar presupune o năstrușnicie. Și anume că Gabriel Oprea mai reprezenta ceva în UNPR după ce formațiunea a încăput prin Valeriu Steriu pe mîna Sistemului de instituții de forță din România de azi.

Gabriel Oprea e fondatorul UNPR.
Formaţiunea îi datorează totul lui Gabriel Oprea.
Nici Apostolul Pavel să fie Gabriel Oprea şi tot nu l-am crede atît de generos cu noua conducere a UNPR încît să plece din formaţiune de dragul viitorului strălucit al UNPR.

Liviu Dragnea s-a grăbit să vadă în anunţul făcut de Gabriel Oprea refuzul Generalului de a accepta fuziunea dintre PNL şi UNPR.
Dacă ar fi aşa, nu văd de ce trebuie să demisioneze acum Gabriel Oprea.
Putea s-o facă şi după anunţul oficial al fuziunii.

Adevărul e altul şi, desigur, mult mai crud decît vrea Gabriel Oprea să ne convingă.
Fuziunea dintre PNL şi UNPR e inevitabilă.
Ea, fuziunea, e impusă de Klaus Iohannis, care are nevoie de o majoritate parlamentară pentru a-l demite pe MRU.
Electoratului PNL mai radical îi pică greu la nunta dintre PNL și o formațiune pe care o consideră Fata de pe Șoseaua de centură a politicii românești.
De aceea, Sistemul Instituţiilor de Forţă, care s-a pus în mişcare pentru a răspunde bătutului din picior al lui Klaus Iohannis – Vreau o Majoritate parlamentară cu orice preţ – a declanșat Operațiunea – UNPR Fată Mare.

Operaţiunea constă în curăţarea UNPR de persoane care ar provoca indignare electoratului PNL dacă ar intra în PNL prin fuziunea dintre PNL și UNPR.
Unul dintre aceşti lideri a fost Şerban Mihăilescu.
A venit rîndul lui Gabriel Oprea.
Cu ei s-au încheiat tîrguri tipice Poliţiei politice Prezidenţiale.
Cu Gabriel Oprea s-a încheiat tîrgul numit bătrîneţe liniştită ca om bogat.
La fel cred că s-au întîmplat lucrurile şi cu Şerban Mihăilescu.
Vor urma şi alte demisii.
Tot în urma unor negustorii.

Cînd UNPR va fi curăţat de unii lideri politici, Divizia Presă a Poliţiei Politice Prezidenţiale, în colaborare cu Divizia Facebook a aceleiași Poliții, va purcede la îmbrăcarea UNPR în rochie albă de mireasă prezentînd-o electoratului PNL drept gata de a fi dezvirginată.
Și cînd te gîndești că toată darea asta a scenei politice cu fundu-n sus n-ar fi avut loc dacă MRU demisiona imediat ce i-a cerut-o Klaus Iohannis.
Ce om și MRU ăsta!”, a scris Ion Cristoiu pe blog.

1 comentariu la “Cristoiu dezvăluie culisele plecării lui Gabriel Oprea din UNPR și trage un semnal de alarmă: Urmează și alte demisii

  1. Dar daca cea mai mare parte a membrilor UNPR pleaca la PSD ( de exemplu) sau raman independenti, cu cine se mai inrudeste PNL-ul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *