Skip to content
Politică

Cristoiu dezvăluie culisele protestului în cazul lui Oprea

www.expunere.com

În acest context, Cristoiu lansează o afirmație surprinzătoare potrivit căreia ”discursurile din Senat nu sînt anti-justiţie ci anti abuzurile DNA”.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului Ion Cristoiu:

”Cei care au regizat aşa-zisa mişcare spontană l-au tras pe sfoară pe Klaus Iohannis asigurîndu-l că va fi multă lume!
Joi, 22 septembrie 2016, răspunzînd unei convocări anonime de pe Facebook, întărită de chemări asumate de Uniunea pentru Salvarea României şi de site-uri deja specializate în crearea de isterii naționale diversioniste, în faţa Clădirii Parlamentului s-au strîns, pentru a protesta împotriva votului din Senat în cazul Gabriel Oprea, 3000 de persoane.

La ora 18, cînd trebuia să înceapă, erau la locul convocării doar 50 de persoane.
Realitatatea tv şi Digi Tv transmit în direct de la faţa locului.
Transmit în direct şi site-uri precum Hotnews, specializat în supralicitarea mişcărilor de protest regizate de Binomul SRI-DNA.

În ciuda strofocării celor două televiziuni implicate şi în Diversiunea din noiembrie 2014, cu chiu cu vai se strîng pînă la ora 20, 2000 de oameni.
La 21 şi ceva, manifestaţia se încheie.
Deşi neasumată de nimeni, manifestaţia spontană a fost bine organizată pentru a întreţine atenţia televiziunilor de ştiri prin crearea de evenimente.

Se ştie că o demonstraţie pur şi simplu devine neinteresantă pentru televiziunile de ştiri dacă se desfăşoară monoton.
De aceea, regizorii unor manifestări aşa-zise spontane pun la cale tot felul de evenimente menite a crea Breaking news-uri.
Şi la manifestaţia de joi seara s-a simţit mîna acestor regizori în crearea unor evenimente:
Venirea unor motociclişti.
Prezența avocaților familie Gigină (nu văd rostul avocaților, care iau parale pentru prestația în favoarea familiei).
Încercarea de spargere a cordonului.
(La toate demonstraţiile regizate, acesta e un punct obligatoriu. Prin tensiunea dată de posibilitatea violenţelor, tentativa de spargere a cordonului crează Breaking news-uri şi prin aceasta sporeşte numărul celor veniţi pe post de gură cască, mînați de Se întîmplă ceva acolo!
Deşi convocarea anonimă a fost prezentată de Divizia Presă drept un moment de coborîre a naţiunii în stradă, în celelalte oraşe prezenţa şi atmosfera au fost jalnice. 70 de oameni la Iaşi, 300 la Cluj (cu cărucioare cu copii şi cu cîini la plimbare), 20 la Constanţa”, a scris Ion Cristoiu pe bogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *