Skip to content
Politică

Cristoiu dezvăluie culisele vizitei președintelui francez în România

www.ziuanews.ro

În ultimul editorial publicat, luni, pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu analizează  vizita lui François Hollande, președintele Franței, în România, de pe 13 septembrie.

În acest context, Cristoiu face o afirmație surprinzătoare potrivit căreia ”François Hollande a venit în România din interesele stricte ale Franţei”.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului Ion Cristoiu:

”Mărgica colorată adusă de François Hollande babuinilor nu era nici măcar mărgică. Era o minciunică a lui Klaus Iohannis!
Marţi, 13 septembrie 2016, François Hollande a întreprins o vizită de stat de o zi în România.
Presa franceză nu s-a dat de ceasul morţii să scrie despre această vizită. Puţinele ziare şi televiziuni care au publicat informaţii s-au mulțit să reia în mare parte un comentariu al AFP.
Lectura acestor materiale, cam toate la fel, ne îngăduie să vedem cum explică presa franceză vizita lui Hollande la Bucureşti.

Tv 5 Monde din 13 septembrie 2016, îşi începe astfel articolul de pe site:
„François Hollande începe marţi dimineaţă (la Bucureşti) o vizită de stat de o zi, nouă etapă pe drumul către summitul celor 27 care se va ţine vineri la Bratislava pentru a încerca să relanseze proiectul european zguduit de ieşirea Regatului Unit din UE.”

Liberation, tot de marţi, 13 septembrie 2016, aduce amănunte, convocînd punctul de vedere al preşedinţiei franceze:
„După Paris, această vizită vizează să «arate că Franţa deţine iniţiativa în raport cu toate ţările din UE, la Atena, vineri, cu ţările din Sud şi la Bucureşti cu o ţară din Europa Orientală, înzestrată cu o puternică implicare europeană»”.

Vineri, 9 septembrie 2016, François Hollande a participat la mini summitul celor 7 ţări din Sud:
Grecia, Franţa, Portugalia, Italia, Spania, Cipru, Malta.

După Brexit, cele două mari puteri europene, Germania şi Franţa, fericite c-au scăpat de Perfidul Albion, se întrec în a arăta că soarta UE a rămas pe umerii lor.
Şi dacă umerii lor sînt atît de împovăraţi, e musai ca François Hollande şi Angela Merkel să se folosească de ipostaza lor de salvatori ai proiectului european.

Aşadar, François Hollande a venit în România din interesele stricte ale Franţei.
Cel politic – de a arăta ce lider european e prăbuşitul în sondaje Holland.
Cel economic, de a mai pune mîna pe ceva companii din România.

Potrivit presei franceze, oamenii de afaceri din Hexagon sînt încîntaţi de faptul că impozitul pe profit al companiilor străine în România e cel mai mic din UE.
Altfel spus, în loc să intre la nenorocitul nostru de Buget, banii obţinuţi de companiile occidentale în România merg în buzunarele acţionarilor occidentali”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Continuarea o puteți citi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *