Skip to content
Politică

Cristoiu dezvăluie un posibil plan incendiar în urma căruia Ponta va fi suspendat.Care ar putea fi implicarea ”DNA, Divzia Penală a SRI” și cine s-ar putea pregăti să preia Guvernul

Jurnalistul Ion Cristoiu dezvăluie pe blogul personal un potențial scenariu care ar putea să îi fie fatal lui Victor Ponta și care ar putea să fie fatal premierului. Conform ipotezei lansate de Cristoiu, asupra lui Victor Ponta ar putea să fie începută urmărirea penală, fapt care aduce automat, potrivit consituției, suspendarea din funcția de prim- ministru a acestuia.

Iată textul integral al lui Ion Cristoiu despre ipoteza conform căreia Victor Ponta va deveni victima unei suspendări din funcție, ca urmare a unei anchete penale:

”Gîndul de duminică, 30 noiembrie 2014, se intitula După eșuarea Planului A s-a trecut la Planul B: Suspendarea lui Victor Ponta ca urmare a unei anchete penale!:
Pornind de la reaprinderea Scandalului Votul din străinătate de către publicațiile paravan și ofițerii acoperiți din presă ai SRI, avertizam că după eșecul tentativei de lovituri de Palat din PSD, pusă la cale de cuplul Marian Vanghelie-Mircea Geoană, se va trece la Planul B: Suspendarea lui Victor Ponta ca urmare a unei anchete penale:

„Potrivit articolului 109 din Constituție, în cazul unui membru al Guvernului „dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie”.

Așadar, dacă împotriva lui Victor Ponta se începe urmărirea penală, el poate fi suspendat din funcție.

E singura formulă prin care poate fi înlocuit Guvernul Ponta cu Guvernul de Uniune Națională, condus de Mircea Geoană sau, de ce nu?, de George Maior. Că doar nu degeaba și-a pus la lucru SRI în aceste zile toți ofițerii acoperiți din presă, din politică și toate firmele paravan.

Și dacă Tiberiu Nițu, considerat om al lui Victor Ponta nu se execută?
Foarte simplu și de data asta. Au fost depuse – și nu întîmplător – plîngeri și la DNA.

Se îndoiește cineva că Divizia Penală a SRI nu se va executa imediat?” Cu puțin timp în urmă la Realitatea Tv – ce altă televiziune putea primi știri pentru a o mesteca în stil SRI-ist?!- potrivit căreia DNA va prelua ancheta în cazul votului din străinătate.

DNA e însă Divizia Penală a SRI. Sînt sigur că SRI a pregătit deja Dosarul cu fundiță roșie pe care-l va trimite Laurei Codruța Kovessi cu tot ceea ce trebuie pentru implicarea lui Victor Ponta.
Întrebarea e dacă lui Traian Băsescu i se va da misiunea de a-l suspenda pe Victor Ponta?

Din cite chitesc eu, lui Traian Băsescu i se va da misiunea. Pe de o parte, pentru că Traian Băsescu de abia așteaptă să demosntreze că el nu iartă niciodată. Pe de alta, pentru că președintele ales nu trebuie amestecat în toată mizeria asta moldo-valahă”, explică Cristoiu pe blogul personal.

Ziaristul conchide adresând întrebarea dacă George Maior, actualmente șef al SRI, se pregătește să preia Guvernul.

”Întrebarea întrebărilor:
Merită să dăm țara peste cap numai și numai pentru că George Maior, directorul SRI, vrea să fie premier?!”, se întreabă Cristoiu.

3 comentarii la “Cristoiu dezvăluie un posibil plan incendiar în urma căruia Ponta va fi suspendat.Care ar putea fi implicarea ”DNA, Divzia Penală a SRI” și cine s-ar putea pregăti să preia Guvernul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *