Skip to content
Politică

Cristoiu, dezvăluiri despre Colectiv și rolul Binomului în schimbarea clasei politice

Prezent marti seară, în platourile B1 TV, în emisiunea moderată de Sabin Orcan, jurnalistul Ion Cristoiu a venit cu o serie de dezvăluiri despre rolul binomului SRI-DNA în operarea unui lanț de acțiuni care au dus la schimbările actuale ale clasei politice.

În această ecuație, SRI și DNA au dat imboldul ca vechiul guvern să plece și să fie înlocuit de actualul cabinet Cioloș: „Binomul SRI-DNA, e o teza…Avem un barbat, un mascul si o femeie. Activul este SRI-ul…De fapt, binomul nu presupune egal. Sa vedem care este teoria. Se incearca o operatiune, ea poate sa iasa sau sa nu iasa. Anume: avem nevoie sa schimbam partidele, clasa politica. Problema la schimbarea clasei politice era ca nu pleaca. La Revolutia Franceza, teroarea era tot, i-a decapitat.  Problema este cine vine. Probabil ca un raspuns este guvernul Ciolos. Hai sa creăm niste oameni curati gen Ciolos si cine mai e in guvern si sa-i aducem in partide.”, a explicat Cristoiu.

Pe de altă parte, jurnalistul este de părere că: „Schimbarea clasei politice trebuie sa inceapa prin schimbarea unor legi ale partidelor. Haideti sa facem numai două mandate pentru fiecare.”

Ion Cristoiu a vorbit și despre tragedia din clubul Colectiv, scânteia care a precipitat lucrurile și aprins o întreagă serie de schimbări care trebuiau să fi avut loc demult: „Tragedia de la club nu are legatura directa, tragedia a fost scanteia care a declansat o stare de spirit de 10 ani in Romania. Pentru ca avem partide care sunt gasti. Noi am avut in Romania anul trecut un partid de guvernamant numit PDL, un partid care a guvernat, care a dat de 2 ori un presedinte, dispare prin fusiune fara sa se faca referendum. Marea problema la partide nu e faptul ca sunt oameni corupti, necorupti, cinstiti sau necinstiti, ci faptul ca partidele sunt mai rele decat Partidul Comunist.”, a conchis ziaristul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *