Skip to content
Politică

Cristoiu, dezvăluiri despre o listă compromițătoare deținută de Vanghelie. Mecanismul prin care politicienii îi ”toarnă” pe jurnaliști la DNA

Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat joi seară, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, moderată de Cătălin Striblea, mecanismul prin care s-a ajuns la formarea unui megadosar de corupție, instrumentat de DNA, în care o serie de jurnaliști și formatori de opinie ar fi implicați.

Potrivit lui Cristoiu dosarul ”Presa”, care urmează să fie detonat de către DNA, a fost creat în următorul mod: fiecare politician chemat la DNA este pus să spună ce jurnaliști cunoaște și dacă îi plătește. De asemenea, ziaristul explică faptul că Vanghelie are o listă secretă cu jurnaliștii pe care i-ar fi plătit.

Citește și: Se anunță un posibil cutremur în presa din România. Cristoiu dezvăluie informația care dă fiori multor ziariști și vedete

Nu în ultimul rând, Cristoiu a punctat despre jurnaliștii din presa românească că ”trei sferturi sunt fomişti, mor de foame. Sunt jurnalişti la limita interlopului.”

Iată dialogul dintre Ion Cristoiu și Cătălin Striblea, de joi seară, de la B1 TV, despre mecanismul și relația dintre politicieni și unii jurnaliști:

”Cătălin Striblea: Aţi spus că dosarul ăsta are o miză ascunsă mult mai mare, că o să urmeze o explozie, că Vanghelie ştie foarte multe despre presă, despre jurnalişti. Ce ştie domnul Vanghelie?

Ion Cristoiu: Dincolo de cazul Udrea, dar mai ales Topoliceanu care a fost la investiţii. Ea a îngroşat dosarele alea, 1.600 de pagini, dosarul „Presa”.

Cătălin Striblea: Cu jurnalişti mari?

Ion Cristoiu: Deci orice tip care este chemat la DNA este pus să spună şi ce jurnalişti cunoaşte.

Cătălin Striblea: Adică îi plăteşte sau cum?

Ion Cristoiu: Dacă îi plăteşte şi dacă ştie ceva despre jurnalişti cu care a făcut afaceri. Dar acum Vanghelie cred că numai de al dracului o să dea o listă pentru că Vanghelie a avut şi finanţări de presă, dar mai ales cu spiritul lui practic a avut finanţări directe de jurnalişti, cu bani în mână. În timp ce alţi politicieni au avut această chestie sofisticată, el era din ăla cu banul jos.

Cătălin Striblea: Interesant ce spuneţi. poate urmează şi un proces de curăţire a presei, poate îşi mai retrag şi ăia de la servicii.

Ion Cristoiu: Eu cred că după clasa politică va veni presa.

Cătălin Striblea: Dar eu ştiu cine să fie atât de tâmpit încât să ia de la Vanghelie?

Ion Cristoiu: Din acest punct de vedere în presă sunt două categorii: bandiţi din altă cum spunea Bogdan Chirieac, oameni care fac afaceri de sute de mii de euro şi fomiştii.

Cătălin Striblea: Era periculos să iei de la Vanghelie. Nu Vanghelie nu te descurci aşa.

Ion Cristoiu: Domnul Striblea, mă luaţi peste picior? Trei sferturi sunt fomişti, mor de foame. Sunt jurnalişti la limita interlopului.

Cătălin Striblea: Păi omul avea Ferentari. La un moment dat era cât pe ce să aibă un ministru de interne, pe Cătălin Voicu, venea doi şi un sfert şi îi lăsa dosare pe bancă. Nu era un fitecine şi o avere imensă.

Ion Cristoiu: În primul rând personajul e foarte interesant. Doi, este un tip foarte pragmatic. Că vorbeşte aşa nu este nici o problemă, ăsta este Vanghelie din acest punct de vedere. Nenorocirea la acest partid este că urma să îl sprijine Guvernul Meu al lui Klaus Iohannis. Nu se lipeşte povestea cu bogăţia.”

1 comentariu la “Cristoiu, dezvăluiri despre o listă compromițătoare deținută de Vanghelie. Mecanismul prin care politicienii îi ”toarnă” pe jurnaliști la DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *