Skip to content
Politică

Cristoiu, dezvăluiri uluitoare din culisele Realității TV și despre implicarea Serviciilor Secrete în turul II al prezidențialelor: ”Au primit ordin”

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit, într-un interviu acordat evz.ro, despre colaborarea sa cu Realitatea TV și cu directorul acestei post de televiziune, Rareș Bogdan.

Ziaristul a precizat tranșant că Rareș Bogdan ”este un mitocan”, începând cu seara alegerilor prezidențiale din turul I, din data de 2 noiembrie.

De asemenea, Cristoiu dezvăluie faptul că era un fel de obstacol în operațiunea serviciilor secrete din turul II al prezidențialelor și s-ar fi primit ordin ca el să fie înlăturat din postura de invitat permanent al Realității TV.

”Vreau să lămurim un lucru: nu eu am rupt colaborarea cu Realitatea TV, ci Realitatea TV a rupt colaborarea cu mine. Tânărul Rareș Bogdan, care nu mai contenea să mă ridice în slăvi în direct, de mă simțeam prost, pentru că sunt obișnuit cu înjurăturile, a devenit brusc mitocan după emisiunea din seara lui 2 noiembrie 2014”, a precizat ziaristul.

Cristoiu a mărturisit că deși avea programate emisiuni cu Rareș Bogdan, acesta nu l-a mai contactat în niciun fel și este de părere că directorul Realitatea TV a primit un ordin să îi transmită următorul mesaj: ”Nu ai ce căuta la Realitatea TV.”

 ”Vă dau următoarele fapte și judecați singur! Aveam programate emisiuni pentru miercuri, 5 noiembrie 2014 și duminică 9 noiembrie 2014, la ora 22.00. N-o să vă vină să credeți, dar și miercuri și duminică, fiind vorba de emisiuni stabilite împreună cu Bogdan Rareș, am așteptat până la ora 22.00, ca prostul, un telefon de la Rareș Bogdan sau, dacă el considera că e prea mare pentru așa ceva, de la portarul postului, prin care să mi se spună că nu se mai ține emisiunea. Culmea e că nici după aceste emisiuni, Rareș Bogdan n-a catadicsit să mă sune și să-mi explice ce s-a întâmplat.

Nici acum, dacă mă întrebați, n-am primit o explicație de câteva rânduri sau de câteva vorbe, de ce s-a purtat așa. Am lucrat de a lungul vieții mele cu sute de jurnaliști, tineri și bătrâni. Nici unul nu și-a permis să mă trateze ca pe camerista nevestei sale. Lucru cu atît mai bizar cu cu cât mai înainte mă copleșea în emisiuni și în particular cu jurăminți fierbinți de respect, și de admirație, deși eu nu i-o cerusem. Am tras concluzia că Rareș Bogdan primise ordin să mă jignească suficient de tare pentru ca eu să înțeleg că nu mai am ce căuta la Realitatea TV”, a punctat Ion Cristoiu.

La întrebarea cine ar fi putut să îi fi dat ordin lui Rareș Bogdan, Cristoiu a dezvăluit că prezența sa la Realitatea TV ar fi ”fost incompatibilă cu operațiunea serviciilor secrete planificată pentru turul II al prezidențialelor”.

”A fost asemenea autodeconspirării lui Robert Turcescu. De ce a vrut să scape de mine? Pentru că emisiunea din 2 noiembrie 2014 le semnalase Șefilor lui că prezența mea, a jurnalistului care, vorba lui Rareș Bogdan, nu credea în victoria lui Klaus Iohannis, era incompatibilă cu Operațiunea pusă la cale de Servicii în vederea celui de-al doilea tur. Cu aceasta am răspuns și la întrebarea despre activism. Unii jurnaliști au fost activiști din Convingere, alții din Ordin.

Cazul Robert Turcescu, despre care am aflat mai multe decît s-a spus în spațiul public, mi-a confirmat bănuiala înspăimîntătoarei putere a Serviciilor asupra presei noastre, de la site-uri finanțate prin intermediul unor firma paravan pînă la ofițeri acoperiți sau agenți de influență în posturi cheie din redacții de ziare și televiziuni.

Prin afirmația că eu cred în victoria lui Victor Ponta nu trebuie să se înțeleagă, cum caută să insinueze colegiii noștri de Unitate din presă, că eu aș fi fost vreun chibiț al lui Victor Ponta, ci altceva, care ține de analiză: toate datele alegerilor anterioare îmi spuneau că în condițiile acelui 10% și ale dezamăgirii românilor față de politică, șansele lui Klaus Iohannis erau minime”, a dezvăluit Ion Cristoiu pentru evz.ro,

6 comentarii la “Cristoiu, dezvăluiri uluitoare din culisele Realității TV și despre implicarea Serviciilor Secrete în turul II al prezidențialelor: ”Au primit ordin”

  1. Aici are dreptate Cristoiu : din 2 noiembrie , atat „jurnalistul” rares bogdan ,cat si ceilalti colegi de baseala jenanta ,parca au intrat in trepanatie : erau TOTI setati pe votul din „diaspora”- iar Bogdanel parca o luase razna-nu-i vorba ca este dus cu pluta de la natura!

  2. Tot eu : Se pare ca Sistemul pus la punct de basescu si sefii sai din timpul cat a fost la apa, a lucrat demult la lovitura cu facebukul , inca din vremea cand era suspendat – va amintiti ca si-a deschis un birou bine utilat cu calculatoare ,unde zeci de „voluntari”, cu eba-n frunte stateau toata ziua pe internet !

  3. Eu am impresia ça aceasta alegere a lui Johannnis pe ultima suta de métri, a fost ça si alegerea lui Basescu. Totul s-a petrecut repede si neasteptat, urmat de o mare euforie si apoi știm bine, dezastrul care ne-a așteptat…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *