Skip to content
Politică

Cristoiu: Din culisele “punerii sub acuzare” a lui Liviu Dragnea în Brazilia

În cea mai recentă postare de pe blogul personal, intitulată Din culisele “punerii sub acuzare” a lui Liviu Dragnea în Brazilia, jurnalistul Ion Cristoiu aduce în atenția cititorilor o serie de amănunte referitoare la legătura șefului PSD cu Brazilia.

”Publicația din São Paolo care îl acuză pe liderul politic român are un reprezentant în staff-ul Fundației Open Society, a “filantropului” George Soros, iar procurorul brazilian Wagner Barbosa este implicat într-o campanie “anti-corupție”, denunțată că introduce metode ale CIA pentru “eficientizarea obținerii de informații” de la acuzați

Pe 9 martie 2018, presa relua o informație
… dată publicității de grupul Rise Project România, conform căreia liderul politic din România, Liviu Dragnea, ar fi “suspect” într-un dosar de spălare de bani, instrumentat de procuratura braziliană. Neîndoielnic, articolul în sine i-a trezit amintiri plăcute finanțatorului nord-american George Soros, care nu este chiar străin de Brazilia – participant la chefuri în Rio de Janeiro și proprietar de acțiuni (încă de la finele lui 2016) la Petroleo Brasiliero SA (Petrobras) – prin Soros Fund Management LLC. Potrivit “activiștilor” de la București, un procuror federal numit Carlos Wagner Barbosa Guimarães, declarase pentru Rise Project și pentru colegii brazilieni de la ziarul “Folha de São Paolo” că în cazul respectiv “sunt investigate două cazuri distincte: furtul de bani publici românești de care se ocupă autoritățile din România și cel de spălare de bani care îi privește pe brazilieni”. Pe scurt, “penalul” Dragnea era “suspectat” că ar fi investit (prin intermediari) în proprietăți din Brazilia folosind “bani negri” obținuți în România. Nici în Brazilia, nici în România nu exista o sentință judecătorească într-o astfel de cauză, așa încât suficiența procurorului brazilian de a se ante-pronunța era cel puțin neprofesionistă și ridica semne mari de întrebare. Prudent, Wagner Barbosa adăuga că “dacă sunt descoperite dovezi că românii au spălat bani în statul (brazilian- n.n.) Ceara, atunci aceștia vor fi aduși și în fața justiției braziliene”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

CITIȚI mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *