Skip to content
Politică

Cristoiu explică o indicație crucială venită din SUA pentru Ponta și Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează, pe blogul personal, ultima vizită a adjunctului secretarului de stat al SUA în România, Victoria Nuland. Potrivit acestuia, emisarul american a avut o atitudine schimbată față de ultima sa vizită în România.

„Acum un an, Victoria Nuland s-a întîlnit în mod ostentativ cu Laura Kovessi, cu membrii societății civile angrenați în lupta pentru apărarea statului de drept, cu scopul vădit de a transmite Guvernului român Mesajul că SUA sunt îngrijorate de politica Guvernului Ponta față de statul de drept.

Anul acesta Victoria Nuland a părut alta.
Nu numai că l-a întîlnit pe Victor Ponta, dar, mai mult, Mesajul transmis României n-a mai fost axat pe lupta împotriva Corupției. Da, lupta împotriva Corupției a fost menționată, dar nu fără accentele de anul trecut, interpretate drept trageri de urechi ale lui Ponta.
Spre deosebire de anul trecut, presa anti-Ponta n-a mai făcut caz de o Victoria Nuland care exprimă supărarea Americii față de Victor Ponta”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Jurnalistul consideră că această schimbare de atitudine ține de respectarea unei indicații pe care Nuland a făcut-o României, ca președintele și premierul să colaboreze.

„Dvs ce credeți?
Mă înșel eu sau Victoria Nuland chiar a venit cu o atitudine schimbată față de Victor Ponta?
Indicația ca premierul să colaboreze cu președintele și invers a fost o confirmare, în fine, a rolului jucat de America în împărțirea Puterii în România?”, se întreabă Ion Cristoiu.

Sursa foto: dcnews.ro

1 comentariu la “Cristoiu explică o indicație crucială venită din SUA pentru Ponta și Iohannis

  1. Așa este în democrație. Nu vrem puterea în mana unui singur grup de interese….șeful lor= suspectului din dosarul eads. Sa fie lupta intre grupuri…nu mafia eads sa controleze tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *