Skip to content
Politică

Cristoiu îi pune la zid pe Iohannis & Blaga și dezvăluie presupusul ordin primit de ofițerii acoperiți din presă în cazul deputatului Teodorescu. Care e ”șpilul afacerii”

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește, într-un editorial postat pe blogul personal, despre ”ordinul primit de ofițerii acoperiți din presă” în cazul deputatului PNL, Cătălin Teodorescu.

Reamintim faptul că parlamentarul liberal a fost ieri scăpat din malaxorul DNA de către colegii săi deputați, cererea de arestare a DNA fiind respinsă în Plen.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Parlamentului aviz de incuviintare a arestarii deputatului Catalin Teodorescu, ales pe listele PDL, implicat in dosarul Alinei Bica, fostul sef al DIICOT.

DNA il acuza pe Catalin Teodorescu de abuz in serviciu, aratand ca arestarea e necesara „pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal”, se arata intr-un comunicat remis presei. Procurorii DNA arata, in cererea lor, ca Teodorescu, impreuna cu Oana Vasilescu, fosta membra a Comisie Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, „au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Nutiu Emil, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare, situat in Bucuresti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea) „.

Haos în Parlament. PSD cere materialul filmat în cazul votului pentru Cătălin Teodorescu

Ion Cristoiu, invocând precedentul cu demisia lui Hrebenciuc, este de părere Vasile Blaga nu i-a cerut demisia lui Teodorescu având în vedere că ”retrocedările ilegale”, iar dacă ar fi reținut, deputatul ”ar putea să dea în gât tot guvernul Boc.” Rămas în libertate, Teodorescu o să tacă, iar acesta este ”spilul afacerii”, mai punctează ziaristul.

De asemenea, Cristoiu invocă și tăcerea lui Klaus Iohannis sau a Monicăi Macovei, de la care s-ar fi așteptat să transmită mesaje publice și să îi ceară demisia lui Cătălin Teodorescu.

Iată editorialul complet al lui Ion Cristoiu:

”Cînd vrea să vadă ce gîndesc, SRI-ul îmi citește sau, mult mai bine pentru Siguranța țării, îmi interceptează telefoanele. Cînd vreau să văd ce gîndește SRI, eu am o metodă mult mai simplă: Citesc site-urile paravan ale SRI și-i citesc pe ofițerii acoperiți din presă.

Cu această metodă, pe care o recomand și altora, am descoperit ce gîndește SRI despre porcăria din Parlament prin care unui amărît de UDMR-ist i s-a ridicat imunitatea în vederea arestării preventive, pe cînd unui PDL-ist din gașca lui Vasile Blaga nu i s-a ridicat. DNA, în alte cazuri, clocotind de indignare, a stins imediat conflictul convertind cererea de arestare preventivă într-una de punere sub control judiciar.

Întreaga tărășenie avea o rezolvare simplă, aplicată în cazul lui Viorel Hrebenciuc: Demisia din Parlament a numitului Cătălin Teodorescu.

Pentru asta ar fi trebuit ca Vasile Blaga să i-o ceară, așa cum a făcut Victor Ponta cu Viorel Hrebenciuc.

Numitul n-a demisionat.
Vasile Blaga nu i-a cerut-o.
De ce ?

Cătălin Teodorescu e acuzat în afacerea Retrocedările ilegale. Retrocedările ilegale sunt apanajul PDL. Vîrît la zdup, Cătălin Teodorescu ar fi dat în gît întreg fostul Guvern Boc. Așa, rămas în liberate, grație solidarității de partid, Cătălin Teodorescu va ști să fie și el recunoscător: O să tacă! Acesta e șpilul în afacerea de azi.

Ce gîndește SRI despre afacerea asta?

Să nu cumva să fie atins cu o petală PNL, numele sub poala căruia se pitește PDL.
Nu de alta, dar după președinție, PNL trebuie să pună mîna și pe Guvern.
Cum să pună, dacă opinia publică vede că PNL își apără corupții.

Ce gîndește SRI-ul s-a văzut de îndată în comentariile și emisiunile ofițerilor sub acoperire din presă.

Nici un cuvînt despre obligativitatea lui Cătălin Teodorescu de a demisiona din PDL.
Nici un cuvînt despre faptul că nici un lider al PNL nu s-a indignat că numitul n-a demisionat.
Nici un cuvînt despre solidaritatea PDL cu corupții din Parlament.

Pentru că trebuia, totuși, smotocit cineva, colegii noștri de unitate au primit ordin să pună scandalul din Parlament pe seama:

PSD, care vezi Doamne! pentru a compromite PNL, a votat împotriva ridicării imunității. Parlamentul în general care e cuib de hoți, adunătură de nemernici bla, bla. Și cînd te gîndești că tot tărăboiul acesta ar fi putut fi evitat dacă PDL îl punea pe Cătălin Teodorescu să-și dea demisia din Parlament.

Mă așteptam de la Monica Macovei, Arhanghelul online al luptei împotriva Corupției, să denunțe faptul că PDL și-a salvat coruptul. Mă așteptam ca președintele ales Klaus Iohannis să ceară pe Facebook încă tovarășului său de partid să demisioneze din Parlament pentru ca Justiția să-și poată face datoria.

Pînă la ora la care scriu aceste rînduri Klaus Iohannis n-a reacționat.
Îl înțeleg: E ocupat cu transpunerea în viață a indicație date de Vasile Blaga: Cucerirea întregii Puteri!

Că doar n-o să credem că baronii PDL și-au pus banii la bătaie pentru ca aripa PNL a noului partid să aibă un președinte la Cotroceni? Nu, baronii PDL și-au pus banii la bătaie pentru ca aripa PDL a noului partid să aibă Guvernul:

Să ne imaginăm ce-ar fi fost dacă salvatul ar fi fost un parlamentar PSD-ist:
Presa anti-PSD ar fi explodat de indignare.
Fiind vorba însă de un parlamentar PDL, unul de-al nostru, presa anti-Corupție ar făcut ciocul mic!
Jos corupții!
Jos corupții altora, firește!

4 comentarii la “Cristoiu îi pune la zid pe Iohannis & Blaga și dezvăluie presupusul ordin primit de ofițerii acoperiți din presă în cazul deputatului Teodorescu. Care e ”șpilul afacerii”

  1. Ce-ati patit domn Cristoiu? De ce ma faceti sa fiu de acord a doua oara in ultimul timp cu dumneavoastra? Daca ma gandesc bine asa ati inceput si cu basescu si ati terminat-o lamentabil, fiind fanul lui. Va voi urmarii cu atentie evolutia sa prind momentul de inflexiune…

  2. Lucrurire astea sunt sustinute de ani de zile, de ani de zile se demoleaza adevarul si se preamareste minciuna..De 10 ani sistemul besist a furat si a praduit tara…si acum au folosit fecebookisti pe post de mineri…sa le sustina lor jaful…
    Unde ai fost dl Cristoiu cand se jefuia tara?…de partea lor ai fost…Ai fost partas la toate astea si nu le-ai vazut’?

  3. Sariti in sus de fericire ca noul partid vine cu oameni noi ca: Igas, Ialomiteanu, Atanasiu etc……prospetimi nu gluma,ca nu v-au amarat destul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *