Skip to content
Politică

Cristoiu intervine în războiul dintre Băsescu și Dan Tapalagă. Analiză acidă pentru jurnalistul Hotnews

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a făcut marți, pe pagina sa de Facebook, o serie de precizări extrem de dure la adresa jurnalistului Dan Tapalagă, caracterizându-l pe acesta drept ”lingător de clanțe de ambasade occidentale”. Reacția fostului Președinte vine ca urmare a unui editorial semnat de jurnalistul Hotnews în care acesta teoria expusă de acesta ar fi semănat cu ideile promovate de Victor Ponta, Antena3 sau România TV, după cum afirmă Traian Băsescu.

Citește și: Traian Băsescu, mesaj extrem de tăios pe Facebook: ”Lingătorul de clanțe”

Reacția lui Dan Tapalagă nu s-a lăsat așteptată și i-a oferit lui Traian Băsescu o replică extrem de acidă.

„Asta-i tot ce mai are de spus un fost presedinte, o injuratura groasa fara argumente, un scuipat intre ochi? Atat mai poate, o jalnica lovitura sub centura? Ma uitam cu mila zilele trecute cum pune ziaristi expirati sa-i denigreze pe cei cativa ziaristi care au criticat-o pe Udrea”, a replicat Dan Tapalagă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Dan Tăpălagă reacționează tranșant, după ce Băsescu l-a numit „lingător de clanțe”: „Imaginar de cârciumă

În acest conflict dintre jurnalistul Dan Tapalagă și Traian Băsescu a intervenit și jurnalistul Ion Cristoiu. În cadrul unui editorial intitulat ”Vor veni iar minerii”, Cristoiu punctează că, spre deosebire de alți jurnaliști, Dan Tapalagă are avantajul ”de a ști ce gîndesc Generalii de la SRI” și că acesta din urmă trasare la fiecare arestare făcută de DNA.

Ion Cristoiu face o comparație între editorialele lui Dan Tapalagă, postate pe hotnews.ro și cele semnate de Ioana Ene Dogioiu, de la ziare.com, și precizează că, deși cei doi lucrează la site-uri concurente, ideile promovate de cei doi seamănă izbitor.

”Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă tresar orgasmastic la zornăitul de cătușe, noul afrodiziac al deontoloagelor din presa anului 2015. Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă sunt admiratori gălăgioși ai cuplului SRI-DNA. Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă, pînă mai ieri menestreli ai lui Traian Băsescu, sunt acum menestreli ai lui Klaus Iohannis. Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă pledează pentru schimbarea clasei politice de Binomul SRI-DNA. Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă scriu că pe vremea lui Traian Băsescu, Florian Coldea și Codruța Kovesi, deși vedeau cu scîrbă putreziciunea regimului, n-au demisionat, deoarece au vrut să lupte din interior.”, subliniază Ion Cristoiu.

Iată editorialul integral postat pe blogul personal de Ion Cristoiu:

”Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă lucrează la două site-uri diferite, ba chiar concurente – Ziare.com și Hotnews.ro – deși într-un punct cu o notă comună:
Amîndouă au acționari misterioși și o duc bine într-o vreme în care toate celelalte publicații o duc rău, rău de tot.

Din cîte știu nu sunt soț și soție.
Diferă și ca stil.
Ioana Ene Dogioiu, complet lipsită de har, scrie așa cum o nevestică alintată la maică-sa face plăcinte pentru bărbățel: fără sare, fără piper, fără gust.
Dan Tapalagă are ceva talent. E însă just ca un topor. Îi lipsesc nuanțele, înțelegerea vieții, desigur cînd e vorba de altcineva decît el. Pe vremea lui Dej ar fi fost consilier al Anei Pauker. Pe vremea lui Băsescu a fost consilier al Monicăi Macovei. Ceea ce cam tot aia e.

Dan Tapalagă iscălește în Hotnews de vineri, 13 martie 2015, articolul Zece metode de a submina DNA. Tot vineri, Ioana Ene Dogioiu iscălește în Ziare.com textul Cum oprim caravana infractorilor.

Deși scrise de persoane diferite, deși apar pe site-uri diferite, cele două texte seamănă seamănă izbitor, de parcă ar fi fost scrise de Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă împreună, tîmplă lîngă tîmplă, gînd lîngă gînd.

Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă tresar orgasmastic la zornăitul de cătușe, noul afrodiziac al deontoloagelor din presa anului 2015.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă sunt admiratori gălăgioși ai cuplului SRI-DNA.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă, pînă mai ieri menestreli ai lui Traian Băsescu, sunt acum menestreli ai lui Klaus Iohannis.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă pledează pentru schimbarea clasei politice de Binomul SRI-DNA.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă scriu că pe vremea lui Traian Băsescu, Florian Coldea și Codruța Kovesi, deși vedeau cu scîrbă putreziciunea regimului, n-au demisionat, deoarece au vrut să lupte din interior.

Mult mai interesant decît această comuniune de idei, rar întîlnită în presa noastră de individualități, rămîne faptul că și textul lui Dan Tapalagă și textul Ioanei  Ene Dogioiu se termină cam la fel.
Al lui Dan Tapalagă:
„Nu va ramane piatra pe piatra. Aceasta clasa politica trebuie sa dispara, nu mai putem conta pe cei care de acum incolo vor fi ocupati sa-si apere averea, libertatea, banii furati, prietenii, protejatii sau complicii. Ei nu mai pot lucra pentru noi. Ori pleaca si lasa institutiile in pace, ori risca sa se trezeasca cu proteste masive de strada, care vor deveni singura solutie pentru populatie.”
Al Ioanei Ene Dogioiu:
„Si ce sa faci cand ai de ales numai intre corupti? Iesi in strada. Cand voi vedea zeci de oameni in strada, asa cum am vazut inainte de turul al doilea al prezidentialor, pentru un vot ca acela in cazul dlor Borbely si Vosganian sau pentru o oferta electorala inacceptabila, abia atunci cred ca vom avea o sansa sa ne facem bine. Pana atunci, cainii vor latra si caravana infractorilor va trece pe sub nasul Justitiei.”

Știind că atît Dan Tapalagă, cît și Ioana Ene Dogioiu au, spre deosebire de noi, ziariștii de rînd, marea fericire de a ști ce gîndesc Generalii de la SRI, citind acest două finaluri la fel, mi-am pregătit bocceaua ca s-o șterg din București:
Vor veni iar minerii!”, punctează Ion Cristoiu pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *