Skip to content
Politică

Cristoiu, întrebare importantă pentru Băsescu legată de cazul Turcescu

Jurnalistul Ion Cristoiu îi adresează joi o întrebare lui Traian Băsescu cu privire la cazul dezvăluirii lui Robert Turcescu.

Încercând să afle dacă Traian Băsescu, cunosct ca unul din invitații favoriți ai ofițerului acoperit Robert Turcescu, Cristoiu se întreabă următoarele: ”Dar Traian Băsescu? De ce tace Traian Băsescu? Să nu știe șeful CSAT despre ce-i vorba?”

Cristoiu mai face și câteva comentarii privind declarațiile lui Robert Turcescu.

”Robert Turcescu face totul pentru a nu da nici un amănunt. De fapt, excepție făcînd scrisul de pe blog, el n-a recunoscut în public c-a fost ofițer acoperit. Miercuri, ca să scape de întrebările concrete, Robert Turcescu a mințit spunînd că nu s-a uitat la televizor în aceste zile. Vă garantez eu! S-a uitat!

Folosirea mai departe a textelor literare, spuse pe de rost, ca și cum ar fi vorba de un rol, despre eliberarea prin confesiune, Dumnezeu, liniște sufletească. Așa cum am mai spus, sunt texte pe care omul real nu le rostește în viața cotidiană, pentru că omul real nu e personaj literar”, explică Cristoiu.

”M-am numărat printre puținii care au crezut că Robert Turcescu face un joc operativ. Un joc operativ gazetăresc, să ne înțelegem, în urma căruia candidatul care-și ascunde trecutul de ofițer acoperit iese din cursă sau e scos din cursă. Din punct de vedere gazetăresc așa ceva se poate, ba chiar e și lăudabil.

Dacă gazetarul are dovezi despre cineva care contravine interesului național, orice e permis pentru ca respectivele dovezi să fie publicate. Deși a fi ofițer acoperit al unui serviciu secret post decembrist nu e o crimă, dimpotrivă, e ceva onorabil, în cazul unui candidat care-și ascunde fosta sau prezența apartenență la un serviciu secret, e vorba de o sfidare a interesului democratic și a interesului național”, mai adăugă gazetarul.

2 comentarii la “Cristoiu, întrebare importantă pentru Băsescu legată de cazul Turcescu

  1. Cum maestrul–el lucreaza fara grade fiind subalternul lui turcescu— ca zmeul din povestea lazaroiului arunca buzduganul in poarta castelului . Cum tabla de sah– a fost castigata cu PRIMA mare de LA CENTURA GUSATA– seara de joi este seara lui MOS ION nu roata –spune lucruri trasnite lui RARES si BOGDANEL . Prima a fost mare .

  2. Orice bou, indiferent de functia publica, trebuie sa stie ca ofiterul acoperit este obligat sa ,,ascunda fosta sau prezența apartenență la un serviciu secret” timp de 30 ANI. Cum este posibil sa existe persoane cu functii care sa nu cunoasca acest lucru marunt ????? La nivelul lui Cristoiu acest lucru nu este de mirare. Prin 1991 scria la un ziar Z si-i pusesem numele Galusca pt. ca folosea cuvinte pe care le ,,inghitea ” cam greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *