Skip to content
Politică

Cristoiu, ipoteză incendiară: Lovitura electorală gândită de Iohannis cu prilejul crizei din PSD

Reporter Virtual

În cea mai recentă postare de pe blogul personal, intitulată ”Prin acceptarea propunerii PSD fără nici un bombănit public, Klaus Iohannis a dat o dibace lovitură electorală”, jurnalistul Ion Cristoiu scrie despre protestele de amploare care au avut loc sâmbătă, 20 ianuarie 2018.

Mai exact, în analiza sa, jurnalistul susține că ”momentul de sâmbătă seara a făcut parte din lovitura electorală gândită de Klaus Iohannis cu prilejul noii crize din PSD”.

”Sincer să fiu, n-aveam de gînd să urmăresc atent mitingul de protest din 20 ianuarie 2018.
Toate datele lăsau impresia unei ambiții de a crea imaginea de eveniment zguduitor, după care totul va fi altfel în țară, în lume și chiar și în Universul cunoscut de om, unul dintre acele evenimente care lasă o crestătură pe răbojul care e istoria unei ţări.
O propagandă prin nimic deosebită de cea meșterită pe vremuri de Leonte Răutu cu binecuvîntarea Preotesei Roșii, Ana Pauker, s-a scremut, timp de trei săptămîni, să umfle cu trompeta o manifestare TeFeListă de rutină, prin nimic deosebită de cele de pînă acum.
N-au fost lăsate să doarmă în pace nici cuvintele mari, unele inspirate din propaganda legionară, gen, Revoluţia generaţiei noastre, generației tinere, nu-i așa?, ca și cele legionare, ridicole la confruntarea cu viața, pentru că nu văd cum ar face parte din generația tînără multi matusalemicul Mihai Șora, tînăr pe vremea cînd nu se inventase televiziunea.

Au venit apoi cunoscutele trucuri menite a face dintr-un amănunt un eveniment mediatic, potrivit vorbei De departe trandafir/ De aproape borș cu știr.
Cum să mai atragi atenția doar cu ieșirea în stradă urmată de momentul de montaj literar artistic Aprindeți telefoanele la comanda mea!? Și atunci s-a născocit un grup pitoresc, alcătuit dintr-un franțuz fără căpătîi eșuat pe meleagurile noastre (curios, ca și în cazul pe drept deja uitatei Clotilde Armand, cum devin la noi vedete niște neica nimeni în țara lor), un orb și unul valid, pus să vină pe jos de la Cluj, într-un fel de ștafetă de protocol, amintind de cele născocite de Carol al II-lea pentru Serbările Restauraţiei din iunie 1940. Locul de adunare a fost mutat din Piața Victoriei în Piața Universității, pentru a se putea bloca circulația și a da naștere unor incidente cu jandarmii, astfel încît fătucele gîfîinde de la televiziunile de ştiri să dea buzna în studiouri, strigînd, ca și cum ar fi fost în travaliu: Breaking news, incidente în Piața Universității!)”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *