Skip to content
Politică

Cristoiu, ipoteză șoc privind efectele dezvăluirii lui Băsescu

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat pe blogul personal un editorial despre cum percepe dezvăluirea lui Traian Băsescu ce îl vizează pe Victor Ponta și potențiala calitate a acestuia de ofițer SIE, dar și care ar putea fi efectele unui astfel de anunț din partea șefului statului.

În primul, Cristoiu precizează că dezvăluirea făcută de Băsescu a fost una voită, pregătită înainte de participarea la emisiune, având în vedere documentele însemnate și aduse în platoul de televiziune.

Traian Băsescu a venit decis să facă dezvăluirea. Îl știu prea bine pe Traian Băsescu (i-am luat interviuri din 2004 pînă de curînd) ca să nu fiu convins că spune doar ceea ce vrea el să spună pe televizor. Telespectatorii au văzut c-a venit pregătit cu o mapă roșie, în care se aflau documentele cu pricina. Doar n-o să credeți că Traian Băsescu a cărat mapa cu el, zicîndu-și, să am argumente în caz de-mi scapă porumbelul din gură”, consideră jurnalistul.

Cu privire la impactul și efectele dezvăluirii lui Traian Băsescu, Cristoiu consideră că Victor Ponta va avea de câștigat, fără nicun fel de dubiu, după prezentarea acestor informații.

”N-am nici o îndoială că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE. Am scris de vreo cîteva ori despre asta. Numai că din punct de vedere juridic, în cazul Ponta, Traian Băsescu n-a dovedit nimic. Hotărîrea de Guvern, singura dovadă, poate fi oricînd explicată de Victor Ponta ca urmare a intervenției SIE de a secretiza și pe foștii ofițeri acoperiți, întrucît deconspirarea lor ar da mari bătăi de cap României cu aliații occidentali. Victor Ponta a lucrat în perioada respectivă cu procuroarea Tribunalului internațional Carla del Ponte. În orice moment, el ar putea spune că dezvăluirea ipostazei de ofițer acoperit pe lîngă Carla del Ponte ar face-o pe distinsa să se supere pe porcii de români care au spionat-o”, explică Cristoiu.

”Lui Victor Ponta, dezvăluirea nu-i va produce nici un rău electoral. Dimpotrivă.

Cînd a fost întrebat despre asta a răspuns că n-a fost ofițer acoperit, dar și dacă ar fi fost, tot n-ar recunoaște-o.Așa cred că va răspunde și acum. Desigur, fără a scăpa prilejul de a susține că Traian Băsescu e un iresponsabil că nu așa se poartă un președinte, că-i o dovadă în plus de nevoia unui președinte ca el, Victor Ponta. Potrivit Hotărîrii de Guvern, SIE va refuza să confirme sau să infirme dezvăluirea lui Traian Băsescu, argumentînd că e vorba de o informație clasificată.

(…) În concluzie, prin dezvăluirea de la Realitatea Tv, Traian Băsescu l-a făcut pe Victor Ponta președintele României!”, a mai adăugat Cristoiu pe blogul personal.

Comentarii

2 comentarii la “Cristoiu, ipoteză șoc privind efectele dezvăluirii lui Băsescu

  1. Se vrea zbuciumarea apelor dar plecare lui LAZARICA in barca MONICUTEI ,a lasat un gol imens . JOCUL IELELOR–in regie proprie– e material de studiu —si ridicarea la fileu pentru HORMONII ZBUCIUMATI ai SORINEI MATEI si mintea lui TULBUREL—-RARESsi bogdan ( unul sub acoperire ) . Cum MAESTRUL face analiza pe text—-spre analiza—–Trebuia sa pun un MINISTRU—-l-am chemat la mine si i-am spus ca nu poate—-deoarece fusese OFITER—-

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *