Skip to content
Politică

Cristoiu lansează o ipoteză inedită despre implicarea lui Hrebenciuc în cazul retrocedărilor. Întrebare cheie pentru Băsescu

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează, prin intermediul unei postări pe blogul personal, o teorie legată de cazul în care Viorel Hrebenciuc, alături de deputatul PSD, Ioan Adam, sunt implicați în retrocedări ilegale a aproximativ 90.000 de hectare de pădure.

Cristoiu se întreabă dacă Hrebenciuc este victimă colaterală în războiul SRI- SIE, situație în care Băsescu este apărătorul SRI, iar Hrebenciuc ar fi fost pionul SIE. De asemenea, jurnalistul se întreabă cât de mult știa Băsescu despre acest dosar în care sunt implicați grei ai PSD, având în vedere că cu doar 2 zile înainte de audierile DNA, șeful statului explica într-o emisiune televizată cum au fost făcute, în mod păgubos, retrocedările din anii 1990.

”Luni, 13 octombrie 2014, noaptea, în cadrul interviului dat lui Rareș Bogdan, Traian Băsescu aduce vorba despre retrocedări:

Probabil că nu am avut nici educaţia, nu am avut pregătirea pentru a crea capitalismul autohton, cum nu am avut pregătirea să înţelegem procesul de restituire la începutul anilor ’90. Am făcut tot soiul de legi numai să-l blocăm. Trebuia să facem ce era de făcut, vă spun în mod categoric că teoria “restitutio in integrum” a fost de fapt în defavoarea foştilor proprietari, pentru că după 50-60 de ani nu mai puteai să faci restituţio in integrum. Dacă se stabilea o cotă, o analiză bine făcută, frate, din proprietatea, din valoarea proprietăţii pe care ai avut-o putem să-ţi dăm 30% – 35%, ăştia sunt banii, bună ziua, lucrurile merg mai departe, cum au făcut cehii, polonezii. De fapt, restitutio in integrum i-a făcut pe foarte mulţi să nu fie nici măcar acum repuşi în posesie.”

A treia zi, așadar, miercuri, 15 octombrie 2014 dimineața, Agenția Mediafax transmite:

„Procurorii DNA fac 25 de perchezitii in Brasov, Bacau, Covasna si Bucuresti, la cinci institutii publice, printre care si tribunalele Brasov si Covasna, fiind vizati trei judecatori de la cele doua instante si doi avocati, pentru retrocedarea ilegala a unor paduri si terenuri agricole”.

În aceeași zi sînt chemați la DNA Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Ioan Adam, prințul Paul și prințesa Lia, într-un Dosar privind retrocedările.

Lăsînd la o parte faptul că despre prinț și despre prințesă n-am mai auzit nimic, rămîne întrebarea:
Luni noaptea, Traian Băsescu știa ceva?

Dacă da, cît știa?

Știa, de exemplu, zvonul care circulă prin tîrg că Viorel Hrebenciuc a fost sau chiar este omul SIE și că Operațiunea tandemului DNA-SRI nu-i fără legătură cu războiul dintre SRI și SIE, în care Traian Băsescu e de partea SRI?”, se întreabă Cristoiu pe blogul personal.

1 comentariu la “Cristoiu lansează o ipoteză inedită despre implicarea lui Hrebenciuc în cazul retrocedărilor. Întrebare cheie pentru Băsescu

  1. Perseverenta–MAESTRULUI–este de invidiat .Nu a obosit la cate teme are de facut—cred ca a mai pus un pariu pentru a recupera –raftul de carti–in fata cui l-a pierdut–de tot rasul—nu stia ca BOGDANEL –lucra cu MATERIALUL CLIENTULUI . De cand cu –DOSARUL CALTABOSUL lui REMES—si personajele incoronate din acest dosar pe o sentinta data in 17 APRILE 2012–mai bine sufli si in iaurt .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *