Skip to content
Politică

Cristoiu lansează o ipoteză șocantă. Ce rol a jucat Iohannis în incendiul de la Colectiv

 

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează o ipoteză șocantă legată de rolul președintelui Klaus Iohannis în incendiul de la Clubul Colectiv. Jurnalistul se întreabă dacă „a știut Klaus Iohannis cu mult înainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?!”

Cristoiu analizează atent scena politică și evenimentele de după incendiu, încercând să înțeleagă cum s-a poziționat Iohannis vis-a-vis de această tragedie.

 

„Vineri, 30 octombrie 2015, ora 23.
Au trecut patru luni de la 5 iunie 2015, ziua în care președintele Klaus Iohannis i-a cerut în mod oficial demisia premierului Victor Ponta, după ce acesta a fost convocat la DNA pentru o pricină petrecută cu ani în urmă.

Așa cum am scris după momentul 5 iunie 2015, Declarația oficială a lui Klaus Iohannis a declanșat o criză politică majoră. O criză politică de loc nouă în peisaj postdecembrist, pentru că bătălia dintre președinte și premier pentru deținerea puterii absolute în România definește cei 26 de ani de tranziție moldo- valahă.

Toate conflictele dintre președinte și premier au sfîrșit prin victoria președintelui.
Nu numai pentru că președintele e ales de Popor, în timp ce premierul e ales de Parlament, ci și pentru că președintele are la dispoziție instituțiile de forță din România, instituții care sunt democratice doar pe hîrtie, în realitate, ele continuînd să fie fostele instituții de forță din comunism: Securitatea, Miliția, Procuratura.

Conflictul dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta părea să nu aibă acest final.
Guvernul Victor Ponta, care se află la putere de trei ani, pare de neclintit.
Coaliția care-l sprijină – PSD, UNPR, ALDE – pare de neclintit.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său personal.

Articolul complet îl puteți citi pe blogul jurnalistului Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *