Skip to content
Politică

Cristoiu lansează un scenariu exploziv despre viitorul politic al lui Băsescu și ce relație va avea acesta cu Iohannis

" "

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește într-un editorial intitulat ”Avem un Traian Băsescu. Ce facem cu el?” despre ce ar putea să facă fostul șef al statului pe scena politică pe viitor.

Ziaristul este de părere că Băsescu va prelua în cele din urmă șefia PMP și că va deveni cel mai mare dușman al lui Klaus Iohannis. De asemenea, Cristoiu este de părere că PNL și PDL nu vor putea să îl atace pe Klaus Iohannis, urmând astfel ca vocea electoratului de dreapta să fie reprezentată de Traian Băsescu.

" "
" "

”Avem un Traian Băsescu. Ce facem cu el?. E întrebarea pe care nu şi-o pune electoratul. Acesta i-a dat, la plecarea din cea mai înaltă funcție în stat, un procentaj de simpatie suficient de mare pentru un restart ca lider de partid. După cîteva luni de tăcere, absolut necesare, atît pentru a se ivi nevoia de Traian Băsescu, cît pentru a aștepta limpezirea scenei politice, fostul preşedinte va prelua conducerea PMP.

Întrebarea: Ce facem cu el? şi-o pun Forțele care au dus pe umeri, pînă la Cotroceni, tabloul Natură moartă cu politician, tablou care e, în realitate, Klaus Iohannis: şefii Serviciilor secrete, interesați să rămînă şefi şi după cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu, Gașca lui Vasile Blaga, costelivă după doi ani flămînzire în Opoziție, liderii PNL pe stil vechi, care nu și-au revenit încă din cutremurul dării jos din funcțiile USL-iste.

De ce-și pun această întrebare Forțele care și-au tras un președinte al lor, unul care să nu le poată călări niciodată, așa cum a făcut-o Traian Băsescu? Pentru că situația lui Traian Băsescu e unică în postdecembrism.

După plecarea de la Cotroceni, președinții anteriori au trecut în Opoziție naturală față de președintele nou ales.
În 1996, Ion Iliescu a devenit liderul Opoziției PSD la președintele Emil Constantinescu.
În 2000, noul președinte – Ion Iliescu – aparținea altei familii politice decît președintele care pleca de la Cotroceni – Emil Constantinescu.
În 2004, Ion Iliescu a trecut în Opoziție față de Traian Băsescu, lider al unei Alianțe din altă familie politică decît Ion Iliescu.
Dar nu numai atît.
Emil Constantinescu în 2000 a plecat de la Cotroceni slăbit, lăsînd impresia unui fost care nu va mai face politică.
Ion Iliescu în 2004, deși ulterior lucrat de mai tinerii colegi PSD-iștil, nu era, totuși, un lider politic viguros.

Traian Băsescu e o excepție în postdecembrism, pentru că:

Președintele ales, Klaus Iohannis reprezintă, cel puțin teoretic, partidele de Dreapta. Altfel spus, cel care i-a succedat lui Traian Băsescu la Cotroceni e din aceeași familie politică cu Traian Băsescu.
Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni cu un important capital politic, dar mai ales cu o substanțială voință de a face politică în continuare.
În aceste condiții, pentru Forțele care l-au adus pe Klaus Iohannis la Cotroceni, cel mai mare dușman nu e Victor Ponta, ci Traian Băsescu.

E greu de crezut că după perioada de tăcere, Traian Băsescu va purcede la lăudarea lui Klaus Iohannis. Nu numai pentru că Traian Băsescu are o experiență bogată ca președinte, experiență care nu-i va permite să nu-l mustre pe novicele de la Cotroceni, dar și pentru că Klaus Iohannis va duce o politică de tip Ion Iliescu, devenind în postdecembrism al doilea Președinte pentru liniștea noastră. Din mai multe motive, între care se numără spaima de Suspendare de către majoritatea PSD-istă, nevoia de a trece drept un președinte diferit de Traian Băsescu, Klaus Iohannis va impinge coabitarea cu Victor Ponta pînă la o armonie de tip USL.

O astfel de politică va nemulțumi electoratul anti-Ponta, educat de Traian Băsescu să aștepte din partea președintelui o Opoziție agresivă față de Guvernul Ponta, față de Parlamentul Ponta.

PDL și PNL nu-și pot permite să-l critice pe Klaus Iohannis. Politician cu un deosebit simț al stărilor de spirit, Traian Băsescu își va asuma postura de Purtător de cuvînt al electoratului de Dreapta în relație cu cuplul Klaus Iohannis – Victor Ponta. Forțele care au atîrnat în cuiul de la Cotroceni Tabloul Natură moartă cu politician știu că așa se va întîmpla. De aceea, ele se întreabă: Ce facem cu Traian Băsescu?

Un site care face parte din Divizia Media a SRI a trîntit nu demult un articol nesemnat care prezenta dosarele pentru care Traian Băsescu, rămas fără imunitate, ar putea fi înhățat de către DNA – Divizia Penală a SRI.

De dosarele lui Traian Băsescu s-a ocupat și se ocupă Trustul lui Dan Voiculescu.
Abordarea lor de către un site din Divizia Media a SRI m-a făcut să tresar.
Cum SRI are în DNA o Divizie Penală, tare mă tem că ștabii SRI, cei care l-au făcut președinte pe Klaus Iohannis, după de ce firește, Traian Băsescu i-a făcut oameni, au găsit răspunsul la întrebarea Ce facem cu Traian Băsescu?
Și în acest răspuns ei îi au aliați naturali pe Victor Ponta și pe Dan Voiculescu, personaje care și-au proclamat drept scop al vieții vîrîrea lui Traian Băsescu la pușcărie.

Oricum, celor care vorbesc la telefon cu Traian Băsescu le recomand să înceapă prin a-i ridica în slăvi pe ștabii SRI, urîndu-le să rămînă în fruntea Serviciului încă o duzină de președinți de acum încolo.
I-ar face fericiți pe cei care-l înregistrează deja și cînd trage apa la WC pe rămasul fără imunitate Traian Băsescu.”, este de părere Ion Cristoiu într-un editorial postat pe blogul personal.

" "

2 comentarii la “Cristoiu lansează un scenariu exploziv despre viitorul politic al lui Băsescu și ce relație va avea acesta cu Iohannis

  1. Traian Basescu cu „un important capital politic”?? Glumiți, Dle Cristoiu! Pe Basescu il vrem acum in fata instantelor. Sa dea socoteala acestui popor! Prea si-a bătut joc de noi!

  2. Amintiri din tineretea revolutionara cubaneza—si daca iese ? PDG–TVR–dragostea ta , nici RARES BOGDAN –nu te mai poate impiedica poate raspopitul TURCESCU . Lumea , s-a saturat de scandal maestre–de cocosi care–UDREAZA—LA MULTI ANI—DNA stie cati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *