Skip to content
Politică

Cristoiu, nouă ipoteză incendiară: presupusa legătură din Blaga și Kovesi. Cine ar fi „șefuleții” care și-au întors armele împotriva lui Băsescu

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut, în cadrul unui editorial pentru Evenimentul Zilei, noi dezvăluiri de proporții despre binomul SRI-DNA și despre cine sunt cei care și-au întors armele împotriva fostului președinte Traian Băsescu și ce motive ascund.

Astfel, jurnalistul a susținut faptul că deși binomul SRI – DNA a fost de partea fostului președinte Traian Băsescu în timpul mandatului său de șef al statului, acum „nu numai că e de partea dușmanilor”, ci „Binomul e conducătorul Coaliției din care face parte Victor Ponta și Dan Voiculescu”, subliniind faptul că „împotriva lui Traian Băsescu s-a năpustit Coaliție politico-militară-mediatică Stîrpiți-l pe Băsescu!”

Totodată, ziaristul a condamnat faptul că „divizia de Presă a Binomului SRI-DNA, ca orice instituție militarizată lipsită de fantezie, asemene unui plop care nu face mere”, ar încerca să-i pună în cârcă motive „aburde”, „de exemplu, că-l apăr pe Traian Băsescu, deoarece mă șantajează Elena Udrea din arest preventiv s-o fac”.

Nu în ultimul rând, Cristoiu suspectează o legătură între acțiunile Laurei Codruța Kovesi prin care, indirect, îi ”curăță” pe toți dușmanii politici ai lui Vasile Blaga și o declarației făcută de acesta din urmă marți, într-un interviu pentru Adevărul.

”Scriam în numărul de ieri (n.r.. luni) al Evz că Binomul SRI- DNA vrea s-o transforme pe Elena Udrea în singura vinovată de Corupția Guvernării PDL pentru a-l salva pe Vasile Blaga, cel care a colaborat cu SRI, cu DNA și cu ÎCCJ, la Operațiunea Tărăgănarea procesului Klaus Iohannis. Marți, Vasile Blaga a răspuns la Protecția mafiotă din partea Binomului cu o ștrașnică gudurare.

A zis el despre Codruța Kovesi, cea care nu numai că-l protejează, dar îi și curăță dușmanii:

”Este o profesionistă. Este la primul mandat. Ca să poţi să arăţi ce poţi să faci ai nevoie de două mandate“.

Ce mai încolo și-ncoace! Bordel pe față! Fără rușine!

Tu mă protejezi. Iar eu te sprijin de pe acum să mai primești un mandat”, este de părere Ion Cristoiu.

Citește și: Cristoiu, nouă ipoteză explozivă despre o operațiune a ”binomului SRI-DNA”, ce se află în plină desfășurare. Care ar fi cele trei mari obiective urmărite

Iată explicațiile integrale ale lui Ion Cristoiu din editorialul pentru evz.ro:

„Sînt interogat (sesizați înlocuirea lui a întreba cu a interoga, pentru a fi în ton cu țara devenită Școală de corecție) de persoane nu doar dintre cele puse să mă zădăre, dar și dintre cele care mă simpatizează, asupra bunăvoinței cu care urmăresc și comentez prestația publică din ultimul timp a lui Traian Băsescu.

Divizia de Presă a Binomului SRI-DNA, ca orice instituție militarizată lipsită de fantezie, asemene unui plop care nu face mere, se screme să-mi atribuie motive care de care mai absurde, cum ar fi, de exemplu, că-l apăr pe Traian Băsescu, deoarece mă șantajează Elena Udrea din arest preventiv s-o fac.

Explicația poziției mele față de Traian Băsescu poate fi găsită în cele două momente cheie din mandatul de 10 ani al fostului președinte, cînd mi-am transformat condeiul în lance ridicată în apărarea sa:

Alegerile prezidențiale din 2009 și suspendarea din 2012.

Atunci am tresărit revoltat și am sărit în apărarea lui Traian Băsescu, pentru că războiul era inegal:

De o parte, un om, fie el și președinte, de cealaltă, o Coaliție politico-mediatică de o forță și o agresivitate unice în istoria postdecembristă.

Asistăm în ultimul timp la Războiul angajat tot împotriva unui singur om – Traian Băsescu – de o Coaliție politico-militaro-mediatică înfricoșătoare.

Războiul e unic prin inegalitatea forțelor angajate de o parte și de alta.

De o parte, Traian Băsescu, fără puterea de președinte, fără posibilitatea de a se apăra, fără imunitate, fără armata de maidanezi care-l lingeau sub coadă, de cealaltă parte, partide precum PSD și PNL, televiziuni de știri, precum Antena 3, România tv, Realitatea tv, site-uri cu acționari prea discreți ca să nu fie vorba de firme paravan ale Serviciilor secrete. Acestei Coaliții politico-mediatice din 2009 și din 2012 i s-a adăugat Binomul SRI-DNA. Și dacă ne gîndim la ștabii altor Structuri, îmbogățiți peste marginile bunei cuviințe în cei zece ani de mandat, dispuși acum să-l vîndă din nou pe Iisus Christos pentru a-și păstra funcțiile și privilegiul de a fura mai departe, la toate instituțiile Statului de forță creat și fortificat chiar de Traian Băsescu, vom avea imediat proporțiile de speriat ale Puterii cu care se confruntă cetățeanul Traian Băsescu.

În 2009 și în 2012, Traian Băsescu a avut de partea sa nu numai Binomul SRI-DNA, ceea ce înseamnă și Divizia Presă a Binomului, dar și așa-zișii Intelectuali ai lui Traian Băsescu.

Din 2005, de cînd a luat în mîini hățurile Puterii aproape depline, Traian Băsescu a beneficiat de serenadele de sub fereastra Palatului, zdrăngănite de dimineață pînă seara de Intelectualii care așteptau – și uneori nu zadarnic – ca Zeul din apartamente să scoată capul pe fereastră și să le mai arunce o stipendie. Azi, cînd Traian Băsescu e un simplu cetățean, Homerii de timp de 10 ani tac cu tîlc, cînd nu declară că le e scîrbă pînă și de numele Traian Băsescu.

Trubadurii au apucat chitarele de un capăt și-i dau în cap cu ele, pe post de bulan mediatic, celui pînă nu demult zeificat din timpul vieții.

ntelectuali cum sînt, adică animați de nevoia de a justifica pînă și diareea, ei susțin că Traian Băsescu le-a devenit dușman din clipa cînd a denunțat unele derapaje ale Justiției.

Să admitem că Apostolii Binomului SRI-DNA sînt purtătorii Adevărului absolut cînd vine vorba de Justiția postdecembristă.

Timp de 10 ani au aplaudat tot ce-a zis și făcut Traian Băsescu, pe motiv că e un Ales al neamului pentru a moderniza țara.

Dacă timp de zece ani ai dovedit o încredere oarbă în faptele și spusele unui om, e greu de crezut că nu poți măcar trage aer în piept înainte de a-i denunța spusele și faptele sale după ce a plecat de la Putere.

Cum Dumnezeu Traian Băsescu n-a greșit o clipă timp de zece ani pentru ca acum, în doar trei luni de la plecarea de la Cotroceni, nu numai că greșește, dar mai mult produce scîrbă? N-ar fi normal ca spuselor și vorbelor sale să li se dea o minimă atenție din partea celor care le-au dat prea multă atenție, timp de zece ani, spuselor și vorbelor sale?

Așadar, împotriva lui Traian Băsescu s-a creat nouă Coaliție în genul celor din 2009 și din 2012.

Față de cele din 2009 și din 2012 diferențele sînt evidente pînă la stridență:

1. Traian Băsescu e un simplu cetățean. Deși toți șefii și șefuleții din Structuri au fost promovați de el în funcții, lașitatea, ura, slugărnicia față de noul Stăpîn, nu în ultimul rînd boala de a se îmbogăți mai departe liniștiți, fac ca Traian Băsescu să fie singur în acest război.

2. De data asta el nu mai are de partea sa nici un partid (PDL îi e dușman de moarte, PMP plutește în derivă, și el infectat de ofițeri acoperiți, care dau mai nou interviuri presei paravan a Binomului SRI-DNA), și, lucru mult mai grav, nici un lider politic dispus să-l apere pînă-n pînzele albe, în genul Elenei Udrea.

3. În 2009 și 2012, Binomul SRI-DNA a fost de partea sa. Acum, Binomul nu numai că e de partea dușmanilor, dar, într-un gest menit a dovedi grețoșenia tochiturii românești, Binomul e conducătorul Coaliției din care face parte Victor Ponta și Dan Voiculescu.

4. Sub pretextul cusut cu ață albă că Traian Băsescu a întinat nobilele idealuri ale Luptei împotriva corupției, Intelectualii lui Băsescu l-au părăsit sau chiar i-au devenit adversari devenind și ei aliați ai Antenei 3 și ai României tv.

Într-un film american despre o Unitate specială creată de nemți pentru a lupta cu mijloace neortodoxe împotriva teroriștilor, e luat în vizor un emigrant ilegal din Rusia, un musulman, pe baza informațiilor trimise de Serviciile secrete rusești. Acestui tînăr nevinovat, suspectat de terorism și prin asta victimă sigură a mijloacelor anticonstituționale ale Unității îi ia apărarea o tînără avocată, membră a unei ONG de apărare a celor suspectați pe nedrept de terorism și gata să fie victimele așa-zisei lupte împotriva terorismului. Luată la întrebări de șefii Unității secrete, tînăra își justifică acțiunile în favoarea celor suspectați de terorism prin argumentul, formidabil că cineva trebuie să-i apere și pe aceștia, simple gîze în fața șenilelor de blindate ale Statului de forță.

Împotriva lui Traian Băsescu s-a năpustit Coaliție politico-militară-mediatică Stîrpiți-l pe Băsescu!

E de datoria mea să-l apăr.

N.B. Scriam în numărul de ieri al Evz că Binomul SRI- DNA vrea s-o transforme pe Elena Udrea în singura vinovată de Corupția Guvernării PDL pentru a-l salva pe Vasile Blaga, cel care a colaborat cu SRI, cu DNA și cu ÎCCJ, la Operațiunea Tărăgănarea procesului Klaus Iohannis. Marți, Vasile Blaga a răspuns la Protecția mafiotă din partea Binomului cu o ștrașnică gudurare.

A zis el despre Codruța Kovesi, cea care nu numai că-l protejează, dar îi și curăță dușmanii:

”Este o profesionistă. Este la primul mandat. Ca să poţi să arăţi ce poţi să faci ai nevoie de două mandate“.

Ce mai încolo și-ncoace! Bordel pe față! Fără rușine!

Tu mă protejezi. Iar eu te sprijin de pe acum să mai primești un mandat”, a scris jurnalistul Ion Cristoiu în editorialul pentru evz.ro.

2 comentarii la “Cristoiu, nouă ipoteză incendiară: presupusa legătură din Blaga și Kovesi. Cine ar fi „șefuleții” care și-au întors armele împotriva lui Băsescu

  1. Binomul ar tyrebui sa-si faca treaba pentru care este platit, sa respecte adevarul si legea, nu sa fie de partea unora sau a altora.
    De ce se continua ideea bolnava ca cei numiti in functie de cel care trebuie sa o faca pentru ca astea ii sunt atributiile (???), trebuie sa ii fie recunoscatori toata viata si sa-i acopere marsaviile??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *