Skip to content
Politică

Cristoiu, previziuni extrem de negative după rezultatele din Franța: UE va avea mari probleme! EXCLUSIV

www.ziuanews.ro

În urma rezultatelor alegerilor de duminică din Franța, candidații Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se vor confrunta în al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.

Citiți și UPDATE/ Duel Macron – Le Pen / Rezultate OFICIALE

În acest context, contactat luni de redacția de știri PSNEWS.RO, jurnalistul Ion Cristoiu a acordat o declarație, în care a scos la iveală implicațiile nebănuite ale rezultatelor alegerilor din primul tur.

”Rezultatul votului a  stârnit o jubilație la nivel european și una neghioabă la nivelul României deoarece posibila victorie a lui Macron în turul al doilea nu văd de ce ar fi o fericire pentru noi sau o nefericire. În ultimă instanță, destinul românesc nu depindea de rezultatul acestor alegeri”, a susținut Cristoiu.

Concret, ziaristul a scos în evidență faptul că procentajul obținut de candidatul Frontului National, Marine Le Pen ar trebui să ne îngrijoreze.

”Noi trebuie să plecăm de la câteva realități exprimate de acest prim tur:

1. în condițiile unei participări uriașe de 80%, am putea privi cu nostalgie la acest aspect, procentajul luat de Marine Le Pen este îngrijorător pentru că arată că o parte importantă a francezilor optează prin vot pentru o politică chiar ieșită din comun în Raport cu UE, Rusia și Statele Unite ale Americii. Chiar dacă Le Pen pierde în turul al doilea, ceea ce este sigur, asta nu înseamnă că acești alegători au renunțat la convingerile lor. Indiferent cine va ieși președinte, nu poate să nu țină cont de această opțiune a unei părți a electoratului, care, dacă nu ține cont măcar parțial, s-ar putea, cine va ajunge la putere, să aibă probleme.

2. Avem de a face în cazul lui Macron cu un om al binomului de la Paris. El a apărut așa, un fel de Dacian Cioloș dar mult mai bun. Și-a făcut repede un partid care ar trebui să participe la alegerile parlamentare din 5 iunie. Este remarcabilă intervenția binomului după modelul românesc. Să nu uităm că Fillon s-ar fi clasat pe locul întâi dacă nu ar fi avut acele probleme. Și la Marie le Pen au încercat ei o șmecherie care nu a ținut deoarece electoratul nu s-a lăsat impresionat. Celelalte două mari partide  au înregistrat eșecuri uluitoare dar, și aici vine o a treia problemă, în condițiile în care el va ajunge președinte, va ajunge președinte fără a avea o majoritate parlamentară. Nu cred că în iunie când vor avea loc alegerile parlamentare va triumfa. Vom avea una dintre cele mai ciudate situații din istoria Franței, un președinte cu un partiduleț sau fără partid cu un Guvern care ar putea să fie al uneia dintre cele două mari partide”, a detaliat jurnalistul Ion Cristoiu.

În continuare, Ion Cristoiu susține că victoria candidatului Emmanuel Macron va produce mari dezechilibre Uniunii Europene.

”Personalitatea lui anti-sistem arată că Uniunea Europeană și-a rezolvat o problemă în sensul că nu a învins cineva care voia să scoată Franța din Uniunea Europeană dar va învinge cineva care da mari bătăi de cap Uniunii Europene prin personalitatea pe care o are. Nu-l mai văd pe Macron ca Hollande ținându-se de fusta cancelarului Angela Merkel. În concluzie, cred că aceste rezultate ar merita o analiză mult mai lucidă și mult mai complexă decât se face acum la prima vedere, deoarece chiar am asistat la un mare eveniment”, a continuat acesta.

Mai mult, Cristoiu a vorbit si despre modul în care vor fi redistribuite voturile perdanților din turul întâi al alegerilor prezidențiale din Franța, precum și despre influența pe care o va avea rezultatul final din turul 2 asupra ”stării UE” .

”Este limpede că voturile lui François Fillon vor merge în mare parte către Macron, sau chiar dacă vor merge doar jumătate din ele, celelalte vor rămâne acasă și oricum nu vor merge către Marine Le Pen. Redistribuirea acestor voturi este deja clară, Macron va fi președinte. Mi-e limpede că el a fost pregătit să devină președinte. Se pare că, spre deosebire de America unde ”Băieții” s-au prins târziu că ar putea să învingă Donald Trump, în Europa ”Băieții deștepți” din Servicii sunt mult mai isteți și vor face în așa fel încât Macron să ajungă președinte. Brusc, este ciudat că unui om anti-sistem dintr-un partid care și l-a făcut așa ca să aibă un partid, să nu i se întâmple nimic, în timp celorlalți candidați procuratura le dă bătăi de cap. UE nu se va destrăma dar va avea în continuare mari probleme”, a conchis jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *