Skip to content
Politică

Cristoiu, profeții politice: ce NU s-a spus despre prezența lui Iohannis la CN al PNL

Reporter Virtual

În cea mai recentă postare de pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu lansează o serie de concluzii referitoare la Consiliul Național al PNL, eveniment organizat sâmbătă, 4 august.

Concret: Cristoiu atrage atenția că președintele Klaus Iohannis ”a folosit reuniunea PNL pentru a da semnalul public al declanșării Operațiunii de dărâmare a Guvernului PSD și înlocuirea aceestuia cu Guvernul Meu”.

”Sîmbătă, 4 august 2018, s-a desfășurat la București ședința Consiliului Național al PNL.
La invitația lui Ludovic Orban, la reuniune a fost prezent și a ținut un discurs Klaus Iohannis, președintele României.
Potrivit Statutului PNL, forul suprem de conducere colectivă al Partidului e Congresul. Beneficiind de o participare însemnată a membrilor, Congresul e singurul îndreptățit să dezbată și să adopte programul politic al partidului. Consiliul Național e un organism inferior Congresului. El nu poate dezbate și adopta decît chestiuni minore prin comparație cu cele abordate de Congres. Ordinea de zi a Consiliului de sîmbătă confirmă acest adevăr. Liderii liberali au fost convocați pentru a discuta o chestiune ținînd strict de mîțăraia partidului: criteriile, calendarul şi procedura de întocmire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Am ținut să circumscriu locul și rolul Consiliului Național în viața PNL pentru a semnala una dintre nedumeririle stîrnite de prezența lui Klaus Iohannis la sindrofie. Implicarea președintelui României în viața unui partid e demult, de pe vremea lui Ion Iliescu, o încălcare a Constituției la care nimeni nu mai tresare, fie și pentru că România e țara în care principala preocupare a locuitorilor rămîne fentarea legilor și a procedurilor. Nedumerirea provocată de prezența lui Klaus Iohannis izvorăște dintr-o realitate indiscutabilă. Timp de doi ani și jumătate, Klaus Iohannis a stat deoparte de viața internă a PNL. Pe lîngă impresia de președinte care nu vrea să repete neastîmpărul lui Traian Băsescu, depărtarea asta de PNL a sugerat și o supărare față de conducerea și activitatea partidului”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

Citiți aici articolul complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *