Skip to content
Politică

Cristoiu, scenariu exploziv: Rușii și-au băgat coada în alegerile din SUA și Moldova

www.ziuaconstanta.ro

În ultimul editorial publicat pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu a făcut o scurtă analiză a recentelor evenimente care au marcat scena politică românească.

Mai mult, gazetarul amintește de lovitura de stat din Turcia, dar și proaspătul eveniment, alegerile prezidențiale în Statele Unite în urma cărora Donald Trump a fost ales președintele Americii.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului Ion Cristoiu:

”În America Țara reală a învins Sistemul. Pe cînd și la noi Victoria României reale?
Brexitul, unul dintre evenimentele de răscruce ale Istoriei europene din ultimul timp, a fost abordat de presa noastră sub semnul blestematului nărav al chibiţării. Nu cred să existe în România şi în lume vreun fapt pe care presa noastră să-l abordeze altfel decît cu hăuliri pro şi contra mai ceva ca pe Arena Naţională la meciul cu Polonia. Sînt convins că în presa noastră pînă şi Rotaţia Pămîntului ar fi abordată, dacă s-ar pune vreodată în dezbatere, nu altfel decît cu isterii pro şi contra.

Brexitul a fost abordat de pe băncile Galeriei pro-Europene de pe Arena Națională. De aici o abjecţie cultivată de presa noastră, denunţată de mine pe cristoiublog.ro de luni 27 iunie 2016 sub titlu O idee antidemocratică abjectă cultivată de Presa noastră – Toţi cei care au votat Brexit (peste 17 milioane de cetăţeni) sînt nişte idioţi care n-au avut habar ce votează. I s-a adăugat, tot ca manifestare nu de gazetărie, ci de chibiţăreală, minimalizarea importanţei acestui Eveniment.

Am scris la vremea respectivă, nu mai departe decît în urmă cu cîtva luni, că noi, românii, avem descumpănitoarea capacitate de a nu tresări la evenimentele istorice, evenimentele care ulterior, aveau să ne dea peste bot.

Cine citeşte memoriile despre 23 August 1944 rămîne uluit de imbecilitatea bucureştenilor care-i găseau simpatici pe cei din Armata Roşie.

Asta pînă simpaticii au ajuns la Bucureşti şi s-au pus să tragă cu mitraliera în ceasornice, furioşi că ticăie mai departe şi cînd strigi la ele.

A venit în doar un an eșecul Loviturii de stat din Turcia și prin acest eșec, schimbarea geopolitică de la Ankara”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *