Skip to content
Politică

Cristoiu, scenariu negru pentru Antene: „Pot să-și ia adio de pe acum”

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat, în ultimul editorial publicat pe blogul său personal, un scenariu negru pentru Antene, pe care le sfătuiește să părăsească sediul: „Dacă nu se mută și mai ales dacă vor continua să-l lingă pe Klaus Iohannis, pot să-și ia adio de pe acum de la audiență”

Vă prezentăm explicațiile integrale ale jurnalistului Ion Cristoiu:

„Scandalul stîrnit de implicarea anticonstituțională a lui Klaus Iohannis în Conflictul ANAF versus Antene s-a stins în plan mediatic.
De precizat că conținutul acestui Scandal a fost dat de atacarea lui Klaus Iohannis de către presa care pretinde, mai mult sau mai puțin întemeiat că l-a făcut pe Klaus Iohannis președinte.
Eu cred însă că alte forțe l-au făcut pe Klaus Iohannis președinte, în nici un caz presa sauFacebook-ul.

Ce cred eu n-are importanță.
Important e că aproape toate scrierile critice despre Declarația lui Klaus Iohannia au avut un aer penibil de suspine ale unei ibovnice părăsite de bărbat pentru alta, mai cu nuri, suspine dublate deseori de datul cu poșeta în capul netrebnicului.

Atacurile îndreptate asupra lui Klaus Iohannis de către jurnaliştii şi instituţiile care se pretind a fi contribuit decisiv la victoria sa din 16 noiembrie 2014 au încetat sau măcar s-au mai îmblînzit ca număr şi virulenţă.
S-a curmat şi ceea ce ar putea fi considerată hemoragia de like-uri de pe Facebook.

A doua Declaraţie a lui Klaus Iohannis, cea prin care jură că nu iubeşte Antena 3, e cauza acestui fenomen.
Aceasta deoarece Klaus Iohannis a stîrnit Scandal într-o anumită parte a presei nu pentru c-a luat partea unei televiziuni în conflictul cu ANAF, ci pentru că televiziunea respectivă era Antena 3.

Din acest punct de vedere, jurămintele lui Klaus Iohannis că el tot Presa de Dreapta iubește au fost așteptate ca o izbăvire.
Nu numai pentru că dispărea astfel un fund de lins (e greu de presupus că acesta va fi al lui Traian Băsescu, cîtă vreme Fostul nu s-a delimitat de Elena Udrea), dar și pentru că de pe margini făceau semne mulți alții că sunt gata să le ia locul celor care ziceau că pleacă.

M-a amuzat teribil un anume Dorin Tudoran (zic anume, pentru că nici acum, după decenii de cînd a plecat din țară, nu știu cu ce se ocupă și prin urmare nu știu cum să-i spun) care s-a grăbit să-l tulnicărească pe Klaus Iohannis pentru a-l anunța că el e dispus să lingă cît toți cei de pînă acum. Evident, asta după ce i-a făcut albie de porci pe toți cei care au cutezat să-l mustre pe Domnul Președinte.
Dacă era Hotnews sau Ziare.com, fiţi siguri că declaraţia ar fi fost aplaudată ca o intervenţie în favoarea presei.

Se vor concubina din nou Presa de Dreapta şi Klaus Iohannis?
Da, se vor concubina.
Asta numai dacă Antenele vor fi evacuate.
Dacă nu vor fi evacuate, dacă Operaţiunea se va lungi, avînd în vedere că oamenii lui Dan Voiculescu sînt pe zi ce trece tot mai aroganţi şi mai puşi pe linşaj mediatic, între Klaus Iohannis şi o anumită parte a presei divorţul e inevitabil.

Eu însă n-am nici o trăire sentimentală în această afacere.
Nu m-am concubinat niciodată cu Klaus Iohannis.
Cît despre Antena 3, ca gazetar ştiu un lucru:
Singura nenorocire care i se poate întîmpla unui gazetar e să nu mai aibă cititori.

Dacă Antena 3 face audienţă mai departe, ba chiar şi-o măreşte prin ipostaza de victimizare, cea mai mare lovitură dată celor de la Antene ar fi să scape de evacuare.
Şi dacă mai şi continuă să-l lingă și ei pe Klaus Iohannis, s-au lins pe bot de audienţă.
Telespectatorii Antenei 3 îl urăsc pe Klaus Iohannis.
Şi, din proprie experienţă, ştiu că telespectatorii şi cititorii nu te urmează, oricît de simpatic ai fi, dacă le contrazici trăirile.

În conflictul meu cu Emil Constantinescu din ianuarie 1997, eu aveam dreptate.
Viaţa mi-a confirmat-o.
Cititorii Evenimentului zilei nu erau însă dispuşi să mă urmeze în despărţirea mea de Emil Constantinescu.
Dacă aş fi rămas la ziar, mai mult ca sigur Evz s-ar fi prăbuşit la tiraj.

Cei de la Antena 3 se pot muta fără probleme în alt sediu.
Realitatea Tv, plecată de la Casa Scînteii, a supraviețuit și mutării și noului sediu.
Dacă ar fi isteți, cei de la Antene s-ar muta.

Și odată dobîndită independența față de regimul Klaus Iohannis, ar trebui să treacă la atacarea acestuia mai rău decît au făcut-o cu regimul Băsescu în primii ani de mandat ai lui Traian Băsescu. Gloria Antenei 3 din anii 2005- 2009 și-a avut temeiul în faptul că era singura instituție de presă care-l critica pe Atotputernicul Traian Băsescu. Degeaba mă-njură acum Traian Băsescu pentru că-l criticam la vremea respectivă. Pentru un politician e sănătos să fie criticat cînd e puternic și apărat cînd nu mai e puternic și-l atacă toți din toate părțile.

Dacă nu se mută și mai ales dacă vor continua să-l lingă pe Klaus Iohannis, pot să-și ia adio de pe acum de la audiență”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *