Skip to content
Politică

Cristoiu, verdict fatal pentru Udrea. Care ar fi semnificația și miza participării lui Băsescu la Congresul PMP

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează la cald semnificația și miza participării lui Traian Băsescu la Congresul PMP, ce a avut loc duminică.

Ziaristul este de părere că prin venirea la Congresul PMP, Traian Băsescu a venit să salveze partidul și în același timp să îi arate Elenei Udrea că acest partid este de fapt al lui și nu al fostei șefe a formațiunii. De asemenea, Cristoiu subliniază că, din punctul său de vedere, Băsescu a luat apărarea binomului SRI- DNA, în detrimentul Elenei UJdrea.

”În Războiul declanșat de Elena Udrea, Traian Băsescu ia apărarea binomului SRI- DNA!

Traian Băsescu a creat un eveniment mediatic de proporții apărînd pe neașteptate la Congresul Partidului Mișcarea Populară.

Am urmărit întreg evenimentul, inclusiv conferința de presă improvizată de pe hol.

Pînă la o analiză completă, în Evenimentul zilei, a momentului, îmi permit cîteva considerații la cald, toate despre reacția lui Traian Băsescu la Războiul Elena Udrea- SRI:

Traian Băsescu a ieșit în spațiul public pentru a face ceea ce Gioconda de la Cotroceni refuză s-o facă, asaltat cum e de Penalii din PNL:

Să ia apărarea binomului SRI- DNA în lupta împotriva corupției, binom pus la îndoială de acuzațiile Elenei Udrea, susținut cu entuziasm de presa Penalilor din România în frunte cu Trustul Intact, zis mai nou și al Prostituatelor de lux. Evitînd abil s-o condamne pe Elena Udrea, Traian Băsescu a reafirmat teza potrivit căreia în România nu s-au făcut și nu se fac dosare politice. Fără a numi SRI-ul, el a contrazis campania din spațiul public, alimentată, repet, de alegațiile Elenei Udrea, campanie care urmărește să pună sub semnul îndoielii existența unei Justiții indepedente.

În cazul Elena Udrea, făcînd față dificultății- cum ar fi sunat să spună că e acuzată pe bune?- el a susținut declarații political corectly.

Alegațiile Elenei Udrea au avut credibilitate în spațiul public, deoarece erau dublate de aserțiunea că ea, Elena Udrea, a fost sursa de informații alternativă a președintelui. La conferința de presă improvizată, Traian Băsescu a ținut să afirme că Elena Udrea era doar una dintre numeroasele surse de informații ale președintelui- de la sinteza de presă pînă la discuțiile cu politicienii.

Traian Băsescu a venit la Congresul PMP pentru a salva partidul. Teoretic, pentru Elena Udrea PMP nu mai are nici o importanță. Dacă Traian Băsescu ar fi vrut să facă jocurile Elenei Udrea, n-ar fi venit la Congres. Venind, el a ținut nu numai să salveze partidul, dar și să arate că PMP e al lui și nu al Elenei Udrea”, punctează Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citește și: Adriana Săftoiu divulgă o discuție privată cu Udrea și trage o concluzie șocantă despre ”tăcerea asurzitoare” a lui Băsescu

2 comentarii la “Cristoiu, verdict fatal pentru Udrea. Care ar fi semnificația și miza participării lui Băsescu la Congresul PMP

  1. Aiurea! Preocuparea principala a „maestrului” este sa fie interesant, sa aiba pareri altfel decat ale celorlalti. Desi suntem intr-un domeniu in care nimic nu e demonstrabil, de cele mai multe ori smecheria merge. Si cand nu merge, raspunde cum i-a raspuns deunazi lui Gelu Visan, care la B1 l-a prins pe picior gresit, cam asa: „am spus asta fiindca sunt trasnit”
    Aici, nu are dreptate. Basescu a iesit ACUM din doua motive. Primul – ca a avut un prilej cat se poate de potrivit ca sa iasa din starea depresiva prin care oricine in situatia lui trece, ca sa-si invinga tacerea care incepuse sa devina ciudata. In al doilea rand, era momentul ca Elena Udrea sa primeasca un sprijin dinspre el, si acestui congres era momentul perfect. Nu a condamnat-o, cum spune domnul Cristoiu, dimpotriva, i-a intins o mana prietenoasa, dar a facut-o cu cea mai mare intelepciune posibila, calculat.
    Inceputul fiind facut, lupta va incepe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *