Critici dure la adresa consilierilor lui Joe Biden după eșecurile din confruntarea cu Trump. Unde ar fi greșit aceștia

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Membri ai familiei președintelui american Joe Biden i-ar fi criticat pe consilierii săi de vârf care au exersat cu el strategia pentru dezbatere la Camp David, învinuindu-i pentru eșecul din confruntarea de joi cu fostul președinte Donald Trump. Ei ar fi pledat chiar să-i demită sau să-i retrogradeze pe  unii dintre ei, a relatat Politico, citând surse informate cu privire la conversațiile în familie dar la care nu au participat direct.

Printre nemulțumirile familiei legate de pregătirea pentru confruntare se numără faptul că Biden nu a fost pregătit să pivoteze către o poziție de atac, că s-a străduit prea mult să-și apere palmaresul mai degrabă decât să contureze o viziune pentru un al doilea mandat, dar și pentru faptul că a fost suprasolicitat și că nu s-a odihnit îndeajuns.

Vina pentru aceste neajunsuri a căzut în mare măsură pe stafful său, și anume Anita Dunn, consilierul principal, președintelui; soțul ei, Bob Bauer, avocatul președintelui care l-a interpretat pe Trump la repetițiile de la Camp David; și Ron Klain , fostul șef de personal care a condus punctele de pregătire pentru dezbateri și sesiunile ciclurilor anterioare.

„Consilierii care l-au pregătit pe Președinte sunt alături de el de ani de zile, adesea decenii, trecând cu el prin victorii și provocări. El are puternică încredere în ei”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei Biden, Kevin Munoz, într-un comunicat.

Un consilier senior al lui Biden a respins și el ideea, spunând că „nu este adevărat” că sentimente de frustrare s-ar îndrepta către Dunn, Bauer și Klain.

Aliații și angajații lui Biden au încercat să dea vina pe o varietate de factori ca urmare a performanței scăzute a lui Biden, inclusiv faptul că președintele era bolnav, se pregătise excesiv și că moderatorii CNN au eșuat să verifice faptele în cazul afrimațiilor fostului președinte Donald Trump. Dar, pe măsură ce criza a continuat, arătatul cu degetul s-a întors spre unii dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Biden.

Pe de altă parte, concentrarea asupra personalului a permis familiei să treacă cu vederea propriile eșecuri ale lui Biden din Atlanta, a remarcat una dintre persoanele informate.

Aceste surse au spus că familia Biden a dorit ca președintele să continue campania, mai degrabă decât să-și încheie cariera cu o dezbatere dezastruoasă împotriva lui Trump. Prima doamnă Jill Biden și fiul său Hunter Biden au fost cele mai puternice voci care l-au îndemnat pe președinte să nu renunțe la cursa prezidențială

Familia Biden se aștepta, de asemenea, să se adune pentru a discuta cel mai bun mod de a-i asigura pe democrați că a rămâne în cursă este decizia corectă. Președintele însuși dădea telefoane pentru a asculte părerea confidenților săi. Când Biden s-a îmbarcat sâmbătă în Air Force One, a vorbit la telefon cu Jon Meacham, conform fotografiilor cu ID-ul apelantului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: