Skip to content
Societate

Criza alimentară vine peste omenire în mod sigur, avertizează economistul Mircea Coşea: „România are un deficit comercial enorm!”

zf.ro

Criza alimentară nu este o joacă. Nu este o probabilitate. Este o constatare clară. Încă nu este în România foarte prezentă pentru că putem face o oportunitate din acest lucru, a declarat economistul Mircea Coşea, în cadrul unui eveniment.

„Avem o mare șansă. Marea șansă nu cred că este aceea de a ne chinui facem prin offset avioane F16 undeva pe la Craiova sau prin altă parte. Marea șansă a României este să devină un mare exportator de produse alimentare”, a spus el.

Potrivit economistului, criza alimentară „vine peste omenire în mod sigur”.

„Ea e semnalată din 2019. De ce? Pentru că resursele alimentare au ajuns la stadiul în care coboară sub linia roșie a cererii de resurse alimentare. Populația crește mult, dar crește și calitatea consumului. Ca să vorbim în termeni grobieni, populația africană mănâncă mai multă carne, mai multă cafea, ciocolată. Asta se întâmplă peste tot. Nu mai vorbesc despre consumul schimbat calitativ al Chinei. Toate astea fac să apară criza alimentară”, a explicat el.

România este o țară care se clasează pe primele locuri în Europa și pe primele 10 în lume ca potențial agricol. Deci poate deveni un mare jucător în condițiile crizei care vine, cu o condiție: să se schimbe mentalitatea guvernamentală.

„Avem un deficit comercial enorm. Adică e incapacitatea României de a oferi mărfuri al nivelul cererii. Importăm enorm, importăm lucruri care nu sunt de mare tehnicitate. Sunt lucruri care țin de consumul zilnic, curent, al populației”, a conchis Mircea Coșea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *