„Criza azilelor groazei a anulat totul!” Strategia partidelor pentru alegerile din 2024

colaj partide alegeri
colaj partide alegeri

Cu siguranță Marcel Ciolacu are în vedere o candidatură la alegerile prezidențiale, este de părere politologul Cristian Pîrvulescu. Invitat la emisiunea Puterea Știrilor, politologul a vorbit și despre decontul politic al partidelor la alegerile din 2024, după scandalul privind azilele groaze. „În acest moment, doamna Firea nu mai este un candidat viabil pentru Primăria Capitalei”, este de părere Cristian Pîrvulescu.

„Cu siguranță Marcel Ciolacu are în vedere o candidatură la alegerile prezidențiale. Altfel nu ar fi făcut acele gesturi de comunicare de la începutul mandatului. Din nefericire pentru domnia sa, criza azilelor groazei a anulat totul. Dar aduceți-vă aminte călătoria cu metroul, călătoria la clasa economică în avion către Berlin, toate lucrurile astea încercau să îl facă un prim-ministru popular, plecat din rândul poporului, care înțelege dificultățile poporului, care nu cheltuiește, care este modest, care este asemănător electoratului său.

Criza azilelor nu are, probabil, în acest moment un impact foarte mare asupra PSD decât aici, în București. În București a schimbat total raportul de forțe. În acest moment, doamna Firea nu mai este un candidat viabil și nu mai are susținerea PSD, ceea ce face ca Nicușor Dan să se simtă, cel puțin pentru o etapă, oarecum liniștit. Iar USR este unul din câștigătorii indirecți. Pentru că știți foarte bine că există o relație istorică între Nicușor Dan și USR. Chiar dacă Nicușor Dan nu mai este de foarte multă vreme membru al USR. Este fondatorul USR, dar acesta este una din unul din paradoxurile politicii românești fondatorii nu mai sunt membri în mișcările lor”, a declarat Cristian Pîrvulescu, la Puterea Știrilor.

Marcel Ciolacu și George Simion în turul 2 al prezidențialelor?

„Marcel Ciolacu vizează o asemenea situație, va face toate calculele. Este adevărat că aritmetica fiind împotriva PSD, și asta se știe din 2000. Este foarte riscant, Marcel Ciolacu încearcă acest lucru, dar nu înseamnă că și dorește. Există în continuare posibilitatea ca PSD să susțină un independent care să obțină voturi dincolo de electoratul PSD. Și-ar dori ca acest independent să fie susținut împreună cu PNL. PNL nu este însă în măsura în care să accepte un astfel de joc(…).

Alegerile pe București vor fi un bun exercițiu, pentru că nici PSD și nici PNL nu au candidați și una din variantele discutate în PSD cu discreție de multă vreme, când încă dna. Firea era în mod oficial candidatul partidului, este susținerea comună de către cele două partide al unui independent care să fie cât se poate de autentic. N-aș spune că ar fi un candidat comun. Aș spune că ar susține un candidat care se lansează, care să fie asemănător lui Nicușor Dan, dar să aibă calități pe care Nicușor Dan nu le are. E foarte greu să-l găsească, însă e ușor de gândit, pentru că acuma încă discutam despre ipoteze, dar este foarte greu de găsit, pentru că în general, cei care provin din societatea civilă au o mare reticență să se afișeze împreună cu PSD”, a mai susținut politologul Cristian Pîrvulescu, la Puterea Știrilor.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL