Skip to content
Europa

Criza combustibilului din Franța: Sindicatele din transportul public anunță grevă națională

bangkokpost.com

Criza combustibilului din Franța: o grevă națională este planificată marți, 18 octombrie 2022. În timp ce protestele continuă în rafinăriile TotalEnergies, fapt care a lăsat fără carburanți numeroase benzinării, la grevă se alătură sectoarele feroviar și auto. Acțiunea mai amplă vine după protestele din weekend față de scumpirile exagerate din ultima vreme.

În tot mai multe domenii sunt organizate acțiuni de protest pentru așa-numita zi a mobilizării interprofesionale din 18 octombrie – anunță postul francez de știri France 24.

Principala revendicare este creșterea salariilor, dar și apărarea „dreptului la grevă”, după rechizițiile lansate de guvern în rafinăriile în care au fost organizate greve pentru a-i obliga pe oameni să reia lucrul.

Așadar, negocierile din rafinării au eșuat, iar grevele continuă. La fel, protestează angajații centralelor nucleare din nordul Franței.

Două sindicate de la Căile Ferate (SNCF) au anunțat se vor alătura grevei. De asemenea, la grevă vor lua parte angajații din transportul public, inclusiv de la metroul parizian și cei care fac transport de marfă cu tirurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *