Skip to content
Coronavirus

Criza coronavirusului: medic din Bârlad, întors din Italia, izolat la domiciliu 14 zile. Alte 15 persoane care au vizitat China, monitorizate

The Verge

Criza coronavirusului a stârnit panică printre autorităţile din Bârlad, după ce au aflat că un medic care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului din localitate s-a întors recent din Italia, ţara cea mai afectată din Europa.

Primarul municipiului Bârlad a convocat luni, 24 februarie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă după ce au aflat că medicul din cadrul Spitalului Municipal ”Elena Beldiman” s-a întors din Italia.

Medicul bârlădean nu prezintă nicio simptomatologie specifică îmbolnăvirii, însă, preventiv s-a decis ca acesta să rămână izolat la domiciliu. Acesta fusese plecat in concediu, pentru a merge la Carnavalul de la Veneția, dar nu a mai apucat. Festivalul s-a anulat din cauza exploziei de cazuri de îmbolnăviri de coronavirus, aşa că s-a întors acasă. Nici nu bănuia că revenirea sa din Italia va provoca o isterie pe plan local.

Atât reprezentanţii spitalului bârlădean, cât şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au precizat că medicul a fost evaluat, iar starea sa de sănătate este foarte bună, nefiind identificat niciun simptom de boală. Potrivit protocoalelor, chiar dacă nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus, având în vedere că a vizitat o zonă afectată de boală, medicul este izolat la domiciliu pentru 14 zile.

Potrivit reprezentanţilor DSP Vaslui, de la izbucnirea crizei coronavirusului, 15 persoane din judeţul Vaslui s-au aflat sub monitorizare. Este vorba de persoane care se întorseseră recent din China. În cazul tuturor, la ieșirea din perioada de monitorizare, nu au fost identificate simptome de îmbolnăvire, potrivit Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *