Skip to content
Politică

Criza de conducere din PSD ia amploare. Social-democrații caută președinte

Se pare că anunțul lui Codrin Ștefănescu, lansat ieri, de a candida la funcția de secretar general al partidului i-a adus coșmaruri aspirantei la funcția de președinte ales, Viorica Dăncilă.

Doamna Dăncilă a început un adevărat tur de forță printre membrii cu greutate ai partidului, profitând și de brainstorming-ul de la malul mării, și încearcă să îi
constrângă pe baronii din teritoriu in vederea respectării “disciplinei” de partid.

Este ciudat, în contextul în care întâlnirea de taină de la Neptun ar trebui să clarifice lucrurile și să facă mai ușor congresul de săptămâna viitoare, că de aici lipsesc lideri foarte importanți ai partidului.

Se pare că președintele PSD Constanța, Felix Stroe a fost refuzat categoric de Dăncilă, deși era pe lista scurtă pentru candidații la funcția de secretar general al partidului. Și cum să fie altfel, dacă Marian Oprișan este eminența cenușie a partidului, care face jocurile la Neptun?

Manevrele lui Dăncilă, care amenință și promite, critică și laudă, tună și fulgeră, i-au disperat, la propriu pe aceștia, care se văd nevoiți să asiste, cu răbdarea la limită, la spectacolul dat de premier pentru a-i impune pe Daniel Suciu ca președinte executiv și pe Marius Duncă în funcția de secretar general. Însă este greu, de exemplu, să uiți că acesta din urmă, nu mai departe de acum 2 luni, îl șantaja pe Dragnea că pleacă la PRORomania, dacă nu îl păstrează președinte de organizație la PSD Brașov. De altfel, Dunca, cel care este considerat iepurașul din mânecă al premierului, pare să aibe probleme inclusiv în organizația sa.

Cine nu este cu mine, necondiționat și fără opinii, este împotriva mea, pare să fie maniera după care acționeaza Viorica Dăncilă. Toate negocierile și manipulările facute la ceas de seară de Dăncilă confirmă întregului partid că urmează răzbunări și epurări, inclusiv în județe, unde vor fi sprijiniți doar adulatorii de ultim moment din tabăra sa. De altfel, tot sub protecția întunericului, se aud voci din partid, Dăncilă și-a exprimat supărarea că s-a lăsat convinsă să-l susțină și să-l numească pe Marcel Ciolacu la președinția Camerei Deputaților.

Pe surse, liderii PSD încep să confirme că Viorica Dăncilă primește sarcini din afara partidului și își pun întrebări, legitime, de altfel, care vizează adevăratul țel al premierului. Care țel, pare să fie unul strict personal. Altfel, de ce să stai dispărută 9 ani, să revii pe cai mari, să profiți de conjunctura în care se află partidul și, cu un tupeu de cele mai mari zile, să impui șefilor de județ cum să gândească, pe cine să susțină, cum să voteze?

Nu cumva, ca o actriță de mare calibru, cum a demonstrat că este, speră că va rămâne după alegerile prezidențiale și va putea să schimbe după bunul plac, al ei sau al unor venetici de partid, și vicepreședinții, astfel încât PSD să se piardă, să se distrugă? Altfel, de ce ar lupta atât ca preia partidul pe persoană fizică?

Un PDS divizat ar fi extrem de ușor de înfrânt și de o opoziție chiar mai slabă decât cea de acum.

Greii din partid caută, spun sursele, contracandidați pentru inamicul numărul 1 al partidului, Viorica Dăncilă. Unul dintre aceștia ar putea fi Paul Stănescu. Deși tabăra lui a mai pierdut ceva din grațiile susținătorilor, Stănescu rămâne, în acest moment, singurul contracandidat cu șanse împotriva lui Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *