Skip to content
Politică

Criza de la punctele de frontieră dintre Grecia şi Bulgaria a luat sfârșit. Ce anunț a făcut MAE

Toate punctele de control de trecere a frontierei comune dintre Grecia şi Bulgaria au fost redeschise duminică, la ora 16,00, şi s-a reluat circulaţia pe ambele sensuri a autovehiculelor care fuseseră blocate la graniţă de mai multe zile, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Informaţiile au fost obţinute de Consulatul General al României la Salonic şi de Ambasada României la Sofia de la autorităţile de poliţie din Grecia şi Bulgaria, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

„Consulul general al României la Salonic s-a deplasat la faţa locului, la principalul punct de control al trecerii frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, unde a asistat la traversarea frontierei de către primele autovehicule”, a precizat MAE.

Misiunile diplomatice şi oficiul consular român din Grecia, Bulgaria şi Macedonia acordă în continuare asistenţă consulară necesară cetăţenilor români care se deplasează pe rute situate între cele trei ţări, a menţionat sursa citată.

„Evoluţia acţiunilor de protest înregistrate în regiune rămâne impredictibilă, motiv pentru care MAE îşi menţine recomandarea adresată insistent cetăţenilor români a căror rută de călătorie presupune traversarea frontierei eleno-bulgare, respectiv destinaţii în Grecia, de a se informa în prealabil asupra situaţiei din zonă, inclusiv prin consultarea atenţionărilor de călătorie postate pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/taxonomy/term/3178)”, mai arată sursa citată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *