Skip to content
Sănătate

Criză de paturi la ATI în Capitală. Dr. Radu Țincu: Undeva pe 10-12 octombrie vom atinge capacitatea maximă

Inquam Photos / George Călin

Dr. Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă, a declarat pentru PS News că „dacă vom menține un număr de peste 2000 de bolnavi, acest lucru va determina undeva pe 10-12 octombrie o accelerare substanțială a cazurilor din Terapie Intensivă, cel mai probabil ajungându-se la capacitatea maximă de 1000 de locuri dedicate pacienților cu COVID”.

„Locurile la ATI sunt o problemă. La momentul ăsta discutăm despre o presiune regională, cel puțin pentru zonele de focar, Bucureștiul fiind o zonă de focar.

Însă, ceea ce mă îngrijorează nu este situația actuală, situația actuală este încă gestionabilă, mă îngrijorează faptul că dacă vom menține un număr de peste 2000 de bolnavi peste câteva zile, acest lucru va determina undeva pe 10-12 octombrie o accelerare substanțială a cazurilor din Terapie Intensivă, cel mai probabil ajungându-se la capacitatea maximă de 1000 de locuri dedicate pacienților cu COVID”, spune Radu Țincu.

În cazul în care vom atinge numărul maxim de locuri la Terapie Intensivă, „există un singur scenariu: locurile pentru pacienții fără coronavirus vor fi dislocate din sistemul de sănătate publică către pacienții care au coronavirus”, explică medicul.

„Nu există decât un singur scenariu în acel moment: spitale și secțiile de Terapie Intensivă care în prezent funcționează pentru pacienții fără coronavirus vor fi dislocate din sistemul de sănătate publică către pacienții care au coronavirus. Acest lucru va determina un impact negativ pentru că asta înseamnă că pacienții cu alte boli în afara de coronavirus vor avea acces din ce în ce mai greu la sistemul de sănătate publică.

Cred că populația trebuie să se gândească cu foarte mare responsabilitate la faptul că o creștere substanțială de pacienți din Terapie Intensivă va bloca funcționarea sistemului de sănătate”, a conchis medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *