Skip to content
Puterea Știrilor Video

Criză de personal la ATI! Consilierul premierului: ”Dacă nu se va interveni cu medicii de familie, nu vom rezista”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, consilierul premierului pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran, a atras atenția că România se confruntă, în acest moment, cu o lipsă acută de dotări și medici la ATI.

„În momentul de față, cu tot respectul, noi n-avem dotările respective, n-avem numărul de medici respectivi și astea sunt greșeli din trecut, nu de acum. 

Ni se reproșa, la un moment dat, că nu avem suficienți medici la ATI. Păi, ca să ajungi medic la ATI trebuie să faci vreo 12-14 ani de studiu, începând cu facultatea și cu tot cu rezidențiat, iar tu nu poți în 3 luni, cum spun unii că sunt specializați. Nu se poate așa ceva, să pui un om care nu se pricepe la ATI, că se poate să nu-l omoare virusul pe pacient, ci să-l omoare o greșeală de-a medicului”, a explicat Virgil Guran.

Consilierul premierului este de părere că, pentru a lua presiunea de pe umerii spitalelor supraaglomerate, „Ministerul Sănătății și Comitetul de Situații de urgență trebuie să apeleze la medicii de familie”.

„Sincer să fiu, dacă nu se va interveni cu medicii de familie, nu vom rezista. Vă dau exemplu de la Dâmbovița (Virgil Guran este și președintele PNL Dâmbovița – n.r.), am ajuns la un moment acum câteva luni să nu mai avem niciun medic ATI în tot județul, am făcut intervențiile legale și ne-au detașat trei medici ATI.

Sunt epuizați oamenii ăștia. La fel și la DSP, cei care răspund de probe, de focare, de cercetare sunt epuizați, nu mai pot. Spun unii că de ce nu aducem oameni. Păi, nu poți să duci un inginer mecanic! 

Sunt și oameni care merg în spital și au o formă ușoară care trece repede. Nu e bine să aglomerăm spitalele, din contră, chiar nu e bine să aibă contact cu cei din spitale care pot avea o formă mai gravă, pentru că observăm că sunt mai multe tulpini de coronavirus”, a încheiat Guran.

Virgil Guran, consilier al prim-ministrului Ludovic Orban, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Marţi, 13 octombrie 2020

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *