Skip to content
Politică

Criza din România, în presa străină. Ce s-a scris despre Grindeanu și Dragnea

Puterea

Scandalul creat pe scena politică în ultimile zile despre Guvernul României a atras atenția presei internaționale care a făcut o serie de remarci, folosind declarațiile pe care politicienii noștri le-au transmis.

Jurnaliștii străini  au scris pe larg despre refuzul demisiei lui Grindeanu și posibila criză economică ce ar putea să apară.

Agence France-Presse a preluat concluziile șefului Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, dar și declarația prim-minitrului Grindeanu în legătura cu refuzul de a demisiona, relatează RomaniaTv.net. În plus, publicația scrie și de faptul că este posibilă o moțiune de cenzură a PDS-ului împotriva propirului Guvern.

Deutche Welle (DW)  scrie de asemenea despre situația din România și despre acuzațiile care i s-au adus lui Grindeanu încă de la începutul anului de către colegii de partid.

“Oficiali PSD l-au acuzat pe Grindeanu, aflat la putere din ianuarie, că nu respectat programul de guvernare al partidului.”, relatează DW.

Reacții din presa internațională vin și din partea Politico, publicația comentând despre dorința lui Grindeanu de a ramâne la putere , catalogând acțunile premierului drept sfidare.

Sfidarea lui Grindeanu este departe de omul de acum cinci luni, considerat înlocuitorul lui Dragnea”, a transmis Politico.

Bloomberg se alătură publicațiilor care scriu despre scandalul momentului având în vedere declarațiile prim-ministrului în legătură cu relațiile cu Rusia și de faptul că s-a plâns de faptul că Darius Vâlcov a întocmit analiza care a stat la baza CEx.

Pentru Reuters, profesorul de științe politice Sergiu Miscoiu de la Universitatea Babeș Bolyai a declarat faptul că  Partidul Social Democrat nu are de câștigat din  această situație. De altfel, acesta a făcut și o predicție în legătură cu demisia lui Grindeanu, astfel că dacă acesta renunță, președintele Iohannis ar putea numi un tehnocrat.

“Partidul va fi afectat de o pierdere uriaşă de imagine, atât cât a mai rămas din ea”, a transmis Miscoiu pentru Reuters.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *