Skip to content
Economie

Criza economică este departe de a fi gata: Avertisment din partea conducerii FMI

Facebook
" "

Redresarea economiei mondiale trebuie sprijinită cu politici robuste continue, iar măsurile de sprijinire monetară şi fiscală nu trebuie retrase prematur, a afirmat, vineri, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, într-un mesaj video adresat participanţilor la reuniunea Caixin care se desfăşoară la Beijing, transmite Reuters, conform Agerpres.

Joi, oficialul FMI a cerut G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente) să-şi sincronizeze investiţiile pentru redresarea economiei globale în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), apreciind că astfel s-ar înregistra o creştere mai solidă la un cost mai redus.

" "
" "

Ţările trebuie să profite de spaţiul fiscal disponibil şi de ratele scăzute ale dobânzilor pentru a stimula crearea de locuri de muncă şi pentru a reduce inegalităţile economice, a declarat Georgieva.

Oficialul a adăugat: „Dacă ţările G20 acţionează în mod concertat, investesc împreună în acelaşi timp, ele vor cheltui mai puţin cu o treime pentru a obţine aceleaşi rezultate”.

Luna trecută, FMI a estimat că economia mondială se va contracta cu 4,4% în 2020, urmând să înregistreze o creştere de 5,2% în 2021.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *